Dobrić: Nema mnogo filozofije, mi smo tim koji veruje u sebe

Košarkaši Crvene zvezde došli su na korak od titule prvaka ABA lige, a jedan od najzaslužnijih za prve dve pobede protiv Budućnosti je Ognjen Dobrić.

Dan posle trijumfa Dobrić je izjavio da je najvažnije da je odbranjen domaći parket.

Vredna druga pobeda u finalu, na prvom mestu zato što smo odbranili naš teren. Već u najavi ovog finala znali smo da nas čekaju izuzetno teške utakmice i sve viđeno do sada samo je potvrdilo ta očekivanja. Izuzetno kvalitetna ekipa Budućnosti, fizički zahtevne utakmice u kojima smo do sada pokazali veliku energiju i borbu i tako moramo da nastavimo. Mi smo na prvom mestu tim koji veruje u sebe i ono što radi sa trenerom Dejanom Radonjićem i stručnim štabom. Odigrali smo u tim trenucima vrlo čvrsto, izuzetno borbeno i svako je dao svoj deo što i jeste suština tima. Pronašli smo na kraju način. Neko je postizao poene, neko je dao svoj doprinos kroz skok, blok, dobru kretnju. Drugi su odradili veliki posao u odbrani, svako je ugradio svoj deo i na kraju smo došli do pobede, koja je ponavljam, važna ali ovo je tek druga u seriji, rekao je Dobrić za klupski sajt.

Dobrićevu igru krasi ogromno samopouzdanje.

Imam samopouzdanja, ali se trudim i želim da pomognem timu zaista na bilo koji način. Mi smo tim i to je to. Trener Dejan Radonjić mi je puno pomogao, igram sa ogromnom željom da doprinesem pobedama Crvene zvezde. Jednom će to biti kroz poene, drugi put dobru odbranu, ili na bilo koji način koji može da pomogne da ispunim zadatke trenera i da dođemo do pobede. Kao što to rade svi momci u ovoj finalnoj seriji.

Treći meč je na programu u subotu od 20.30 časova.

Moraćemo da odigramo duplo bolje nego u Beogradu. Ponavljam, prve dve utakmice su pokazale da se u finalu nalaze dve ekipe koje su pokazale puno u regularnom delu sezone i da se sa pravom bore za trofej. Budućnost je u utorak uveče uspela da se vrati iz velikog minusa i potpuno preokrene utakmicu čime je pokazala još jednom veliki kvalitet. Nema tu puno filozofiranja, nadam se kompletniji nego u Beogradu, moraćemo da odigramo izuzetno dobru i čvrstu utakmicu, ako želimo da dođemo do nove pobede. Ove dve pobede jesu vrlo važne zato što imamo i dalje tu prednost domaćeg terena, ali novi izazovi slede, zaključio je košarkaš crveno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE