Kakva drama u poslednjem kolu, Kaluđerović tragičar, spasili se Nišlije, Voždovac i Pazar!

Završeno je fudbalsko prvenstvo u Srbiji za sezonu 2020/21, pod nazivom Linglong Super liga Srbije.

U poslednjih 90 minuta videli smo veliku dramu na dva meča koja su odlučivala o opstanku. Spartak je uspeo da ostane neporažen protiv Rada, dok na krovu tržnog centra, u duelu Voždovca i Javora, nije bilo golova, pa će elitu morati da napuste Rad i Javor Ovakav epilog naviše je obradovao Nišlije koje su pobedom nad Bačkom ostali superligaši. Novi Pazar je sam odlučivao o svojoj sudbini, pobedili su Kruševljane i gledaćemo superligaški fudbal kraj Jošanice i naredne sezone.

Najviše pažnje privukao je meč između Voždovca i Javora. Pobednik je ostajao u eliti, a remi je mogao da košta statusa obe ekipe, pod uslovom da pobede Rad, Radnički i Novi Paraz. Na kraju golova nije bilo iako se u poslednjim minutima igralo bez odbrana. Fudbaleri Voždovca čekali su na centru kraj meča u Subotici, od koga je zavisila njihova sudbina, a duel na severu trajao je dosta duže. Sudija Novak Simović je dozvolio sedam minuta nadoknade u Subotitci, mada je prvobitna odluka bila da se igra samo pet, ali Rad nije uspeo da postigne pogodak, što je izazvalo oduševljene u Voždovcu.

A u Subotici, malo je reći, drama! Poveo je Spartak iz jedanaesterca u 11. minutu preko Tufedžića, ali je posle pola sata igre izjednačio Šarić. Imao je Rad dosta prilika u prvom delu, ali su i ”golubovi” dva puta pogađali stativu u nastavku. Kulminacija se dogodila desetak minuta pre kraja, dosuđen je penal za tim sa Banjice i sudbinu Rada u svoje ruke uzeo je Andrija Kaluđerović. Iskusni golgeter je slabo šutirao i sjajni mladi golman Spartaka Dubljanić odbrani je njegov udarac. Finiš meča u kaznenom prostoru Spartaka proveo je i golman Rada Kahriman, ali su Subotičani odoleli i meč je završen bez pobednika, čime su ”građevinari” ispali iz lige.

Radnički je već posle pola sata vodio sa 4:1 protiv Bačke, pa je preostali deo susreta v iše pratio šta se dešava na ostalim terenima. Na kraju su Nišlije slavile 5:1 i igraće i naredne godine u eliti. Superligaški fudbal igraće se i u Novom Pazaru, Hadžibulić je na svom oproštaju od fudbala doveo domaće u vođstvo, Gvinejac Sise je povisio na 2:0, a Milunović smanjio u samom finišu. Proleter je prvi put u svojoj istoriji pobedio Vojvodinu, a junak trijumfa bio je Knežević koji je postigao prvi, a na spektakularan način asistirao za drugi gol svog tima. Zanimljivo da na klupi Vojvodine nije bilo Nenada Lalatovića, koji se još ranije oprostio od ”lala”.

Iz lige su, na kraju, ispali Bačka, Mačva, Zlatibor, Inđija i Rad, a novi članovi elite su kragujevački Radnički i Kolubara iz Lazarevca. Prvak je Crvena zvezda, u Evropu će Partizan, Čukarički i Vojvodina. Ostalo je još finale Kupa, u njemu se sastaju ”večiti” rivali Partizan i Zvezda, a meč je na programu 26. maja na stadionu ”Rajko Mitić”.

VoždovacJavor 0:0

NoviPazarNapredak 2:1(1:0)
Hadžibulić 24′, Sise 57′ – Milunović 85′

ProleterVojvodina 2:0(0:0)
Knežević 61′, Mirosavljev 86′

RadničkiBačka 5:1(4:1)
Gavrić 11′,19′,33′, Mitrović 15′,Kovačević 80′(p) – Ratković 20′

SpartakRad 1:1(1:1)
Tufegdžić 11′(p) – Sarić 29′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPLET BLIZU: Milan doneo neplaniranu odluku o ostanku Jovića!

Srpski fudbaler Luka Jović konačno je u toku ove sezone pronašao formu u Milanu. On je zvanično na pozajmici...

POVEZANE OBJAVE