Ostoja Mijailović nastavlja borbu protiv filijala u ABA ligi: CAS u Lozani će razrešiti spor!

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je poslednjih godina radio na tome da se iz ABA lige izbaci FMP iz Železnika, kao filijala Crvene zvezde, a ove će mu se borba proširiti i na Studenstski centar.

Naime, ovogodišnji osvajač ABA 2 lige je drugi tim Budućnosti iz Podgorice i naredne sezone će biti deo elitnog regionalnog takmičenja.

– Na prvom mestu, Partizan se jasno zalaže za to da jedna uprava ne može imati pod svojom kontrolom ili u partnerskom odnosu dva kluba u istom rangu takmičenja. Primera radi, da se Mladost iz Zemuna plasirala u ABA 1 ligu, što im od srca želimo, mi bismo okončali naš ugovor o saradnji. Isto to očekujem od Budućnosti. Od naredne sezone da im Studentski centar više ne bude partner, nego rival, kaže Mijailović za Telegraf.rs i dodao:

– Kada je u pitanju naš gradski rival i njihov odnos sa FMP-om, tu se takođe zalažemo da se situacija do kraja raščisti. Oni su jednim delom neke stvari otklonili, kada je sa mesta predsednika FMP-a, smenjen Zoran Tošković, advokat našeg gradskog rivala i čovek koji je u rodbinskoj vezi sa porodicom Čović. Ipak, tu kompletna situacija mora da se do kraja istera i razrešenje tog problema ćemo tražiti pred jedinom institucijom koja je za to dovoljno kompetentna, a to je CAS u Lozani.

On smatra da mora da se uve red u vođenju lige.

U budućem društvenom ugovoru ABA lige biće nadležnost CAS-a za rešavanje sporova, to su svi klubovi podržali, a to znači uvođenje reda u ligu. Pred CAS-om se sporovi vode brzo i pravično, nema mogućnosti da se stvari rešavaju žmurenjem na jedno oko ili gledanjem kroz prste “da se ne diže prašina”, završio je predsednik Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON POLUFINALA BARSELONE: Lajović izgubio od 118. igrača sveta u Madridu!

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da nastavi sa dobrim igrama u Španiji. Nakon polufinala u Barseloni, zaustavljen je u...

POVEZANE OBJAVE