Vesterman: Nekima je bio san da budu u NBA ligi, ali za mene je Partizan bio NBA

Košarkaš Leo Vesterman plasirao se sa Barselonom u završnicu Evrolige u Kelnu. Timu iz Katalonije će protivnik u polufinalu biti Armani. On je svestan uloge favorita koju ima Barselona pred ovaj susret.

Svesni smo svi da je teret favorita na našim leđima. Igramo dobru košarku, ali opet sve je to nebitno ako ne istrčiš na teren spreman da se boriš. Na jednoj utakmici sve je moguće. Ne pobeđuje uvek najbolja ekipa, već ona koja se najbolje spremi, koja pokaže najveći nivo borbenosti i koncentracije. To je najveći izazov i mislim da možemo da mu odgovorimo. Tim je željan trofeja, imamo sve potrebne kvalitete, ali je glavno pokazati to na terenu, izjavio je Vesterman.

On je u razgovoru za MaxBet sport rekao da od svih zemalja u kojima je igrao u svojoj dosadašnjoj karijeri Srbija i Partizan imaju posebno mesto u njegovom srcu.

Žofri i ja kao klinci u akademiji gledamo utakmicu Partizana. Na terenu Veličković, Tripković, Tepić, ostali smo oduševljeni i od tada sam želeo da igram za Partizan. Nekima je bio san da budu u NBA ligi, ali za mene je Partizan bio NBA i drago mi je što sam ispunio taj san. Danas imam ćerku i sina, zovu se Mila i Milan, srpska imena. Toliko sam zavoleo Srbiju da je postala deo mene, a očigledno su i navijači prepoznali to kod mene pa me i dalje pominju u pozitivnom svetlu. Srbija će za mene uvek da bude druga kuća, kao i Partizan, dodaje Vesterman.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE