Falko o Zvezdi, Stankoviću, Kataiju: Zadrhtim na samu pomisao da zaigram u Ligi šampiona

Filipo Falko je najavljivan kao veliko pojačanje za Crvenu zvezdu kada je zimus stigao iz Lećea u Beograd.

Povrede i koronavirus su ga sprečili da pokaže sve što zna. Odigrao je svega 10 utakmica i postigao je 4 gola.

Ipak, on ističe kako je srećan što je stigao u Crvenu zvezdu i da će navijačima pokazati zašto je došao.

Dolazak u najuspešniji srpski klub me čini jako ponosnim. Pre svega jer sam podneo mnoge žrtve da bih došao ovde. Ne poričem da je bilo teških trenutaka u kojima sam pomislio da neću uspeti, ali ovo je na kraju nagrada za to što se nikad ne predajem. Došao sam u Beogradu u januaru. I odmah sam se osećao sjajno. Grad je prelep a navijači jako strastveni i nenametljivi. Zaustave me na ulici, pitaju za fotografiju i čine sve da se osećam važnim. Osvojili smo titulu i imali dobar rezultat u Ligi Evrope. Sada imamo šansu da osvojimo duplu krunu što se nije desilo 15 godina. Bio bi to istorijski podvig, rekao je Falko za Goal.com.

On je istakao da je poziv Dejana Stankovića da dođe u Crvenu zvezdu bio presudan.

Nije mi trebalo mnogo vremena da izaberem. Činjenica da vas želi veliki klub poput Crvene zvezde je dovoljan znak poverenja. U Italiji je bilo nekih priča o Parmi i Sasuolu ali samo kao pozajmice. Sa druge strane, Zvezdini direktori su bili odlučni, a telefonski poziv Dejana Stanakovića mi je odagnao sve nedoumice. Objasnio mi je ceo projekat, kako će ekipa igrati i zašto me želi. Osetio sam jake emocije i ponos.

On je trenera Crvene zvezde uporedio sa slavnim Portugalcem Muronjom.

Upijao je od Murinja i često podseća na njega. Velika je karijera pred njim. Ubeđen sam u to.

Ostaje žal za ispadanjem od Milana posle sjajnih partija.

Igrali smo ravanopravno sa Milanom i možda zaslužili da prođemo dalje. U revanšu na San Siru sam iskusio jedan od najlepših momenata u karijeri. Iako smo imali igrača manje, imali smo gomilu prilika da prođemo dalje. Nažalost, to se nije desilo…

O tome ko je najbolji igrač crveno-belih Falko nije imao dilemu.

Po meni je Katai veoma jak fudbaler. Nije baš među najmlađima ali ima dosta iskustva. Igrao je u Španiji, MLS ligi i sada se vratio u Srbiju. Takođe, tu su mladi vezisti Nikolić i Petrović pred kojima je sjajna budućnost.

O tome da zaigra u Ligi šampiona.

Ne mogu ni da zamislim. Zadrhtim na samu pomisao, završio je Falko.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE