FIFA razmatra odigravanje Svetskog prvenstva na svake dve godine!?

Na 71. kongresu FIFA u Cirihu usvajao se predlog Fudbalskog saveza Saudijske Arabije o mogućem održavanju svetskih prvenstava u obe konkurencije na svake dve godine.

Prvi čovek FIFA Đani Infantino bio je spreman da čuje sve inicijative.

Da budem veoma jasan. Ne možemo da kažemo “kalendar je pun, nema šta da se menja”. Upravo suprotno. Imamo prazan list papira, otvoreni smo da saslušamo i razmotrimo sve predloge i mišljenja o tome kako da kalendar takmičenja učinimo što boljim, rekao je Infantino.

Predsednik FIFA istakao je još jednom svoju ideju o odigravanju Klupskog svetskog prvenstva u formatu sa 24 ekipe, iako su se mnogi protivili.

Velike lige danas zarađuju milijarde iz celog sveta, a taj novac raspodeljuju gde tačno? Raspoređuju ga na 18 do 20 klubova dok veoma mali procenat ide na ime solidarnih plaćanja. Jedino telo koje sav zarađen novac raspodeljuje drugima i ulaže u druge u celom svetu je FIFA.

Bilo je reči i o VAR tehnologiji…

Nije problem VAR već način na koji se on primenjuje i koristi. Moramo da se postaramo da nema više skandala, da nema golova postignutih iz ofsajda od dva metra. Igra je čistija uz VAR, više je fer, zaključio je Infantino.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE