Milojević optimističan pred treći meč sa Zvezdom: Da smanjimo na 2:1

Budućnost i Crvena zvezda sastaju se u subotu u Podgorici u trećem finalnom meču ABA lige. Ovo može biti poslednja utakmica ukoliko crveno-beli pobede, a Podgoričani imaju priliku da produže seriju, čak i preokrenu. Trener domaće ekipe Dejan Milojević optimističan je uoči predstojećeg duela.

Treća je utakmica, posebno je psihološki teška onoj ekipi koja gubi 2:0. Zvezda će biti sigurno rasterećenija. Ipak, mi smo u dve utakmice u Beogradu pokazali da ako smanjimo oscilacije i budemo čvršći – imamo čemu da se nadamo. Tako da nema predaje, to sam rekao odmah i posle drugog meča. Da probamo prvo da smanjimo na 2:1, to je prvi korak, kazao je Milojević.

On je objasnio šta je od ključne važnosti za subotnji meč.

Bilo je perioda i jako dobre i jako loše igre. Ti loši periodi moraju da traju kraće. Potrebno je da zadržimo prisebnost i staloženost u ključnim momentima, jasan je Milojević.

Kapiten ,,plavih” Suad Šehović izjavio je da njegov tim nije dao svoj maksimum u hali ,,Aleksandar Nikolić”.

Zvezda ima veliku prednost i rasterećenija je, ali domaćini smo i siguran sam da ono što smo igrali u Beogradu nije ni 50-60 odsto naših mogućnosti. Cilj je da dođemo do majstorice, verujem da imamo kvalitet za to, rekao je Šehović i dodao:

Imali smo priliku u oba meča, pogotovo u drugom – vodili smo i devet razlike, bilo je plus sedam na tri minuta pre kraja. Situacija je sada takva kakva je, Zvezda vodi 2:0 i znamo šta moramo da uradimo. Daćemo sve da ispravimo greške i da ‘poništimo’ prazne minute kada smo dozvoljavali rivalu da povede 15-20 poena razlike. Tako nešto ne smemo da dozvolimo u trećem meču, već da mi budemo ti koji će da kontrolišu dešavanja.

Meč između Budućnosti i Zvezde igra se u subotu, 22. maja od 20:30 sati u Sportskom centru Morača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE