NAJAVA: Dve sjajne serije otvaraju NBA plej-of

U noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu počinje plej-of NBA lige.

Veliki poznavalac NBA dešavanja, @saleviedub, ujedno i nekadašnji novinar Sportske centrale za naš portal donosi najavu i prognozu ishoda ovih mečeva, a za početak dva duela koji otvaraju plej-of.

Milvoki (3)– Majami (6)

Apsolutno najkvalitetniji duel prvog kola na Istoku. Baksi su imali veoma ujednačeno solidnu sezonu. I oni su se borili sa povredama i koronom kao i svi timovi, ali sada su zdravi i spremni očekuju pocetak plej ofa. Džru Holidej, koji je po mom mišljenju jedan od najkompletnijih bekova, pravi razliku. Akvizicija sa početka sezone u vidu Bobija Portisa je bila veoma dobra, a pogotovo su se defanzivno pojačali dovođenjem PJ Takera. Deluju mnogo kompaktnije i snažnije u odnosu na prethodne sezone. Sa druge strane Majami je, kao i ostali timovi koji su u bablu išli do samog kraja (Lejkersi, Denver, Boston) prošao užasan period zbog nedostatka vremena za odmor igrača i tek u drugoj polovini sezone su uhvatili neki solidan ritam.

Međutim tim kojeg predvodi rođeni ratnik Džimi Batler i sa klupe genijalni Erik Spolstra je uvek protivnik koji zaslužuje samo respekt. Čini se, ipak, da je Majami lošiji nego prethodne sezone. Dragić je stariji i načet povredama, izgubili su Kraudera, a Tajler Hiro nije na nivou na kojem je bio u bablu. Adebajo je imao veoma dobru sezonu i on pokazuje konstantan napredak. Kod Baksa Janis je odigrao izuzetnu sezonu i čini se da je napokon spreman da pokaže sve što može u plej-ofu, a može mnogo, veoma mnogo. Džru Holidej je u poslednjih mesec dana u sjajnoj formi. Očekujem fantastičnu i neizvesnu seriju u kojoj prednost dajem Baksima i prognoziram njihov prolazak u 6 mečeva.

LA Klipers (4) – Dalas (5)

Klipersi su izgurali veoma solidnu sezonu, a uspeli su da poštede u velikoj meri Kavaja Lenarda (pauzirao 20 utakmica) i Pola Džordža (propustio 18). Bilo je tu i uspona i padova, ali sve u svemu jedna veoma stabilna regularna sezona. Dovođenje Ronda je bio odličan potez, jer takav veteran u plej-ofu je uvek zlata vredan. Kod Kazinsa nisam toliko siguran, ali čini se da bi i on mogao da ima solidnu minutažu i da ima solidan doprinos, ukoliko uspe da se iskontroliše. Tim koji je fenomenalno popunjen na svim pozicijama, ali kod kojeg uvek u vazduhu visi neko prokletstvo i činjenica da nikada nije igrao u finalu konferencije. Ukoliko se Ibaka oporavi, onda Klipersi imaju potpuno drugu dimenziju.

Sa druge strane Dalas je što je sezona više odmicala igrao sve bolje i bolje, a osnovni razlog za to je fenomenalni Luka Dončić. Porzingis je, kao i inače, muku mučio sa povredama i nikako nije uspevao da odigra u stabilnoj formi. Meveriksi su ekipa „šljakera“ i veoma solidnih timu podređenih igrača, ali bukvalno se sve vrti oko Luke. Ukoliko misle da naškode Klipersima onda će Porzingis morati da bude na nivou i da pruži preko potrebnu podršku Dončiću. Ipak, ono što me muči kod Klipersa su trener Tajron Lu, za kojeg nisam siguran koliko može da kontroliše teške karaktere u svom timu, a takvih je previše. Pored Dončića, mislim da Dalas najveću prednost ima upravo na poziciji trenera. Očekujem veoma neizvesnu seriju i ne bi me čudilo da Meveriksi izbace Kliperse. Prognoza je, ipak, zbog Lenarda i Džordža, 7 utakmica i 4-3 za Kliperse.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE