Budućnost ostala u životu, Dela Vale Milojevićev X faktor

Budućnost – Crvena zvezda 75:71 (15:19, 20:13, 16:15, 24:24) – 1:2 u seriji

Košarkaši Budućnosti ostali su u životu u finalnoj seriji ABA lige. Ključnu ulogu u pobedi Podgoričana odigrao je Amadeo Dela Vale, koji ne samo da je bio najefikasniji igrač Budućnosti, već je pogodio presudnu trojku 40 sekundi pre kraja.

Teško su poentirale ekipe na početku utakmice, crveno-beli su pogodili samo dva šuta iz igre za prvih pet minuta, a Budućnost je vodila 8:4. Ulaskom Ognjena Dobrića stvari na parketu su se promenile, najbolji igrač Zvezde u prva dva meča najpre je pogodio trojku, a zatim i flouter za vođstvo crveno-belih.

Zvezda je do kraja prve četvrtine stekla četiri poena prednosti (19:15), ali je početak druge deonice pripao domaćem timu koji je serijom 7:0 ponovo šrešao u vođstvo, 24:21 u 13. minutu. Ulogu Dobrića u drugoj četvrtini preuzeo je Lojd, koji je pogodio nekoliko uzastopnih puteva sa distance, a crveno-beli su ponovo vodili, 30:27. U preostala četiri minuta druge četvrtine Zvezda je postigla samo 2 poena, a Budućnost je sa dve trojke Dela Valea na odmor otišla sa vođstvom 35:32.

Za nepunih pet minuta treće četvrtine igrači Dejana Milojevića postigli su samo 1 poen, a u 24. minutu Zvezda je vodila 44:41. Ivanović je pogodio dva slobodna bacanja, a zatim je usledila serija Melvina Edžima, koji je postigao narednih 8 poena na utakmici za vođstvo Budućnosti 51:44. Jedanaest sekundi pre kraja Davidovac je pogodio trojku pa je domaćin u poslednju četvrtinu preneo četiri poena prednosti (51:47).

Prvi deo poslednjeg perioda protekao je u izjednačenoj igri, prednost Budućnosti iznosila je između 2 i 4 poena, a sa dve uzastopne trojke Dela Valea i Danila Nikolića prednost Podgoričana ponovo je iznosila +7 (64:57) u 36. minutu. Uzvratio je Dobrić, sa njegova 4 vezana poena Zvezda je prišla na 64:61, međutim Ivanović i Rid su imali spreman odgovor za 68:61.

Završnica meča bila je veoma uzbudljiva, Dobrić je 63 sekunde pre kraja pogodio trojku i približio svoj tim na samo poen minusa (70:69), ali je na drugoj strani trojku ubacio i Dela Vale. Lojd je pogodio dva penala 32 sekunde pre kraja (73:71), Zvezda je odigrala gotovo perfektnu odbranu u sledećem napadu Budućnosti, ali je jedna ničija lopta završila u rukama Dela Valea. Lazić se bacio za loptom, ali je umesto nje zakačio Italijana koji je sa dva realizovana slobodna bacanja overio pobedu svog tima.

Upravo je Dela Vale bio najefikasniji kod Budućnosti sa 19 poena i 4 trojke od ukupno 7 koliko je postigao podgorički tim. Ivanović i Danilo Nikolić su dodali po 11, a kod Zvezde Lojd 19 poena, Dobrić 17.

Sledeći meč u seriji biće odigran takođe u Podgorici, u ponedeljak od 20 časova i 30 minuta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Živkovićev Paok šampion Grčke

Fudbaleri Paoka postali su četvrti put u istoriji šampioni Grčke.  Oni su titulu obezbedili u poslenjem kolu šampionata pobedom nad...

POVEZANE OBJAVE