Lester opet izvisio, dramatičan kraj prvenstva Premijer lige (VIDEO)

Završena je sezona u engleskoj Premijer ligi. Prava je šteta što se publika, bar u ograničenom broju, vratila tek na kraju. U utakmicama poslednjeg kola videli smo da fudbal sa i bez navijača, jednostavno nije isti sport. Mančester siti je odavno obezbedio povratak titule na ”Etihad”, a u Čempionšip, znalo se, vraćaju se Fulam, Vest Brom i Šefild junajted. Ostalo je da se u poslednjih 90 minuta dodele evropske vize. A bilo je više nego uzbudljivo.   

Tri ekipe pretendovale su na još dva upražnjena mesta u Ligi šampiona koja pripadaju Premijer ligi, pošto su mančesterski klubovi overili dve prve pozicije. Najbliži tom cilju bio je bivši šampion Liverpul, kome je trebalo samo da pobedi Palas na svom ”Enfildu”, a sve je to obezbedio golman Alison Beker onim golom u 95. minutu meča u Birmingemu. Lesteru je bilo najteže, ”lisice” su morale da pobede Totenhem, alli i da se nadaju kiksu Liverpula ili Čelsija, od koga su imali slabiju gol razliku. ”Plavci” su gostovali u Birmingemu, tražili su trijumf nad Vilom, ali i da ostanu sveži za finale Lige šampiona, a to ne ide jedno s drugim u Premiejr ligi.     

Nekako je najuzbudljive bilo na ”King Paueru”. Lester je poveo golom Vardija sa bele tačke u 18. minutu, a upravo je centarfor ”lisica” bio srušen. Izjednačenje je usledilo u finišu prvog poluvremena, strelac je bio Hari Kejn, najbolji strelac lige. Novu prednost domaćina opet donosi Vardi, i opet iz penala. Čak 21 utakmicu nije dosuđen jedanaesterac za Lester, a na ovom meču dva, oba je iznudio Vardi. Kada su ”lisice” povele sa 2:1, u Birmingemu je Aston Vila vodila sa 2:0 protiv Čelsija. Liga šampiona je bila blizu Lestera. Međutim, Totenhem se borio za plasman u Ligu konferencija, a pomogao im je Kasper Šmajhel koji je loše reagovao nakon kornera Sona i sam ubacio loptu u svoju mrežu. Čelsi je smanjio u Birmingemu, a Liverpul poveo sa 2:0 protiv Palasa. Lester je opet bio van Lige šampiona i očajnički je tražio trijumf. Međutim, nije im bilo suđeno. Prvo je Bejl, na asistenciju Kejna, koji je možda igrao i rukom, doveo ”pevce” u vođstvo, da bi u poslednjim trenucima Velšanin postigao još jedan pogodak sa konačnih 2:4. Hari Kejn je postao najbolji strelac i najbolji asistent lige. Možda već bivši centarfor Totenhema postigao je 23 pogotka i imao 14 asistencija u ovoj sezoni, i sigurno je da će se Evropa otimati za njega.     

Liverpul je golovima Sadija Manea pobedio Palas sa 2:0 i na kraju stigao do trećeg mesta, dok je Čelsi, i pored poraza u Birmingemu, ostao četvrti. Lester kao peti ide u Ligu Evrope, a uz njega i Vest Hem kao šesti. Totenhem će u novoformiranu Ligu konferencija, pošto su zahvaljujući trijumfu u Lesteru prestigli Arsenal, kome ništa nije značio trijumf nad Brajtonom od 2:0. Šampion je okončao sezonu šampionski, Mančester siti je do nogu potukao Everton, bilo je 5:0, a od Premijer lige se sa dva nova gola oprostio Serhio Aguero. Argentinac je oborio nekoliko rekorda u ovom takmičenju, a sa današnja dva gola postao je igrač sa najviše pogodaka u jednom klubu u Premijer ligi. 

Pobedu je upisao i Njukasl protiv Fulama u Londonu, a Vilok je uspeo da pogodi mrežu rivala na sedmom uzastopnom meču. To se nije dogodilo još od 1996. godine, kada je Alan Širer učinio isto. Slavio je i Mnačester junajted na gostovanju u Vulverhemptonu, i pšored činjenice da je Solskjer odmarao skoro kompletan tim. Zato je Nemanja Matić odigrao ceo meč.   

 Sezona nije gotova za tri premijerligaške ekipe, Mančester junajted igra finale Lige Evrope u sredu, dok će se u finalu Lige šampiona sastati dve engleske ekipe, Čelsi i Mančester siti, u subotu 29. maja u Portu.

ArsenalBrajton 2:0(0:0)
Pepe 49′,60′

AstonVilaČelsi 2:1(1:0)
Traore 43′, El Gazi 52′(p) – Čilvel 70′

FulamNjukasl 0:2(0:1)
Vilok 23′, Šaf 88′

LidsVestBrom 3:1(2:0)
Rodrigo 17′, Filips 42′, Bamford 79′ – Robson-Kanu 90′

LesterTotenhem 2:4(1:1)
Vardi 18′(p),52′(p) – Kejn 41′, Šmajhel 76′(ag), Bejl 87′,90+6′

LiverpulKristalPalas 2:0(1:0)
Mane 36′,74′

MančestersitiEverton 5:0(2:0)
De Brujne 11′, Žezus 14′, Foden 53′, Aguero 71′,76′

ŠefildjunajtedBarnli 1:0(1:0)
Mekgoldrik 24′

VestHemSautempton 3:0(2:0)
Fornals 30′,33′, Rajs 86′

VulverhemptonMančesterjunajted 1:2(1:2)
Semedo 39′ – Elanga 13′, Mata 45+4′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE