Milvoki preživeo prvi meč, Dalas napravio brejk na krilima Dončića [VIDEO]

Košarkaši Milvokija i Dalasa poveli su na startu plej-ofa NBA lige.

Milvoki je nakon produžetka bio bolji od Majamija, koji je izborio produžetak košem Batlera uz zvuk sirene. Drama je viđena i u dodatnih pet minuta, Dragić je 20 sekundi pre kraja pogodio trojku za izjednačenje, da bi na drugoj strani Midlton bio brži od sirene i pola sekunde pre kraja pogodio za pobedu Baksa.

Midlton je bio najefikasniji kod Milvokija sa 27 poena, poen manje ubacio je Adetokumbo, Holidej je uz 20 poena imao i 11 skokova, dok je Lopez meč završio sa 18 poena. Kod Majamija Dragić je postigao 25, Robinson 24, a Batler 17 poena iako se propisno ispromašivao (4/22 šut iz igre).

Luka Dončić je vodio Dalas do trijumfa u Stejpls Centru u meču u kojem su Maveriksi uglavnom kontrolisali dešavanja na parketu, iako su Klipersi šest minuta pre kraja imali svoje poslednje vođstvo na meču (98:95). Tri minuta pre kraja poslednji put su izjednačili (100:100), ali je Dalas serijom od 7:0 na manje od minut i po pre kraja napravio presudan korak ka pobedi.

Dončić je zabeležio tripl-dabl postigavši 31 poen uz 10 skokova i 11 asistencija, pratio ga je Hardavej jr sa 21 poenom, Branson je ubacio 15, a Porzingis 14 poena. Boban Marjanović je odlukom trenera meč presedeo na klupi. Kod Klipersa Lenard je postigao 26 poena uz 10 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte, a raspoložen je bio još samo pol Džordž sa 23 poena.

Milvoki – Majami 109:107 (99:99)
LA Klipers – Dalas 103:113

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE