Nakon drame u Morači serija se vraća u Beograd! Davidovac promašio za pobedu (VIDEO)

Budućnost-Crvena zvezda 81-80(19:23, 20:19, 19:21, 23:17)

Košarkaši Budućnosti ostvarili su pobedu u četvrtoj utakmici finalne serije ABA lige 81:80  protiv Crvene zvezde i izborili majstoricu koja će se igrati u Beogradu.

Prva četvrtina utakmice protekla je u izjednačenom ritmu. Na samom početku Budućnost je imala prednost od 4-0, da bi Zvezda sjajnom serijom od 15-2 u kojoj je Lojd postigao 8 poena preokrenula stvar u svoje ruke i povela rezultatom 15-6. Beograđani su ubrzo došli i do dvocifrene prednosti od 19-8, ali to nije trajalo dugo jer su domaći napravili seriju od 9-2 i smanjili prednost Zvezde na 4 poena razlike.

Prvu četvrtinu dobili su gosti rezultatom 23-19.

Početak druge četvrtine prošao je u znaku fenomenalnog Lojda koji je novom trojkom doveo Zvezdu u vođstvo 24-17 i tako postao prvi dvocifreni igrač na utakmici. Međutim, sjajni Luka Mitrović predvodio je domaće sa 11 postignutih poena pa je tako ekipa Budućnosti ubrzo smanjila prednost gostiju na samo dva poena razlike. Ipak, Zvezda je uspela da sačuva minimalnu prednost na poluvremenu rezultatom 40-39.

Drugo poluvreme počelo je napadom Crvene zvezde, za tri poena probao je Davidovac ali nije bio precizan. Zatim se smenjivala serija promašaja i jedne i druge ekipe i glavobolja za domaće, Rid je pao na parket i žalio se na povredu prepone i do kraja utakmice se nije vraćao na parket. Zvezda je povećala prednost sjajnom trojkom Lazića od 49-43 i Dejan Milojević je tražio tajm -aut. Nakon toga fauliran je Nikolić, ali je samo jednom bio precizan sa penala. Zvezda je uspela da poveća prednost trojkom Hola i Lazića, pa je rezultat u jednom trenutku utakmice bio deset razlike za Zvezdu 47-57. Lojd je pogodio za dva i Zvezda ide na 12 poena prednosti, međutim domaće u život trokom vraća Nikola Ivanović i smanjuje prednost.

Zvezda je držala prednost i treću četvrtinu završila vođstvom od pet poena razlike. (58-63)

U nastavku Zvezda je uvećala prednost pogotkom za dva Hola. Zvezda nastavlja sa sjajnom igrom, Lojd je pogodio uz faul i dovodi Zvezdu opet u prednost od 10 koševa razlike. Budućnost se vraća u igru koševima Danila Nikolića i pravi seriju 5-0.

Lojd postiže trojku za Zvezdu, ali Budućnost uspeva da preokrene meč u svoju korist i povede koševima Nikolića sa linije slobodnih bacanja . ( 78-76).

Prava drama odvijala se u samoj završnici meča, Zvezda je izjednačila i povela košem za dva poena Kuzmića, sedam sekundi pre kraja rezultat je bio 80-80. Fauliran je Kobs i pogodio je jedno slobodno bacanje i Budućnost je povela 81-80. Zvezda je imala napad za pobedu, međutim Davidovac je promašio šut za pobedu. Budućnost je pobedila rezultatom 81-80 i tako izjednačila na 2-2 u plej-ofu ABA lige.

U pobdeničkom timu najefikasniji je bio Džastin Kobs sa 22 poena, dva skoka i sedam asistencija, Luka Mitrović je postigao 13 koševa uz pet skokova,dok je Nikola Ivanović imao 11 poena, jedan skok i tri asistencije.

Najefikasniji u Zvezdinom timu bio je Džordan Lojd sa 23 postignuta poena, uz 3 skoka i jednu asistenciju, Ognjen Dobrić je postigao 13 poena uz dva skoka i 6 asistencija, dok je Lendri Noko dao 12 poena, imao je 7 skokova i tri asistencije.

Peta utakmica igra se u petak u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE