Trenerske rokade u Evropi: Odlazi šampionski trener Lila, Gatuzo može u Firencu

Posle senzacije koju je napravio u francuskom šampionatu, Lil će u narednoj sezoni morati da potraži novog trenera.

Niame, Kristof Galtije odlazi iz kluba, a nova destincaija će biti porpilično izneađujuća – Nica. Kako tvrdi L’Equipe, Galtier je dao reč čelnicima Nice i obavestio je Lil da želi otići. Sada je na klubovima da dogovore obeštećenje, pošto Galtier ima još godinu dana ugovora s popularnim ‘Dogama‘.

Galtije je do sada u karijeri vodio samo dva kluba. Od 2009. do 2017. je vodio Sent Etjen, a Lil je vodio u poslednje četiri sezone koju je krunisao titulom šampiona.

Takođe u Francuskoj bez kluba će ostati i Olimpik Lion. Nekadašnji dominantni tim Francuske se rastaje sa Rudijem Garsijom posle sezone u kojoj nisu uspeli da se plasiraju u kvalifikacije za Ligu šampiona. Kao nova destinacija Garseije se pominje Italija, tačnije jedan je od kandidata za klupu Fiorentine.

A kao prvi pik uprave kluba iz Firence je Đenaro Gatuzo koji je zvanično završio svoju misiju u Napulju. U poslednjem kolu Serije A su odigrali 1:1 sa Veronom i na taj način se nisu plasirali u Ligu šampiona. Posle meča sve je zvanično potvrdio i vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis.

Dragi Rino, srećan sam što sam proveo zadnje dve sezone s tobom. Hvala na svemu što si napravio, želim ti sreću gdje god odeš. Šaljem zagrljaje tvojoj porodici, napisao je na tviterus De Laurentis

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE