Ludnica na Marakani: Posle penala Zvezda osvojila Kup i duplu krunu!

Crvena zvezda – Partizan 0:0 (4:3 pen.)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić (od 72’ Gobeljić), Milunović, Pankov, Rodić – Sanogo, Ben(od 101’ Krstović), Ivanić, Kanga (od 66’ Nikolić), Katai (od 72’ Srnić) – Falčineli

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković (od 45’ Ostojić), Vujačić, Urošević (od 111’ Živković)– Zdjelar ( od 105’ Stevanović), Šćekić – L. Marković (od 72’ Lutovac), Jojić, Jović (od 72’ Natho) – Holender (od 88’ Štulić)

Fudbaleri Crvene zvezde su slavili u finalu Kupa Srbije posle penala i tako osvojili duplu krunu.

Falćineli je imao prvi priliku za gol, ali je lopta nije išla ni u okvir gola. Prilikom sudara sa Kataijem Sveta Marković je pao na zemlju, pa je medicnskim tim crno-belih morao da izađe na teren. Srećom po Stanojevića, povrada nije bila opasna pa je defanzivac nastavio igru. U prvih 10 minuta igre Zvezda je delovala opasnije. Prva ozbiljna prilika za Partizan usledila je u 15. Minutu, Jojić je uputio šut, ali je Borjan odbranio. Nastavila se inicijativa crno-belih, preko Markovića po levoj strani, ipak bez promena u razultatu.

Velika prilika za Zvezdu bila je u 23. minutu. Ivanić je uputio centaršut ka Gajiću, koji je dodao loptu ispred gola crno-belih Falćineliju, ali lopta je otišla pored gola. Posle samo minut domaći su imali još jednu šansu, ali došlo je do nesporazuma među igračima.

U 31. Minutu Partizan je imao zicer pred golom Milana Borjana. Lazar Marković je uputio loptu Joviću, koji je pokušao da je proturi do gola, ali nedovoljno precizno i jako. Zdjelar je napravi faul i ivici šesnaesterca nad Benom, pa je sudija svirao slobodan udarac. Katai je šutirao iz prekida, ali je Stojković odbranio udarac.

U samoj završnici poluvremena Falćineli je još jednom bio u ogromnoj šansi. Gajić je dodao loptu Falćineliju, koji je uspeo da je zakači petom i ipak promašio.

Sveta Marković je zbog povrede napustio igru za vreme pauze, a zamenio ga je Bojan Ostojić.

Ivanić je inicirao napad Zvezde, ali je odbrana crno-blih dobro reagovala i sprečila gol. Zvezda je u 50. minutu imala svoj prvi korner, a šutirao je Ben, ali crno-beli su izblokirali šut. Ubrzo je usledio i prekid za Partizan, međutim bez realizacije.

Sudija Jovanović je posle sat vremena dodelio dva žuta kartona, prvo Markoviću, a posle minut i Benu.

Ivanić je pokrenuo kontru crveno-belih, ali se dobro postavio Ostojić i sprečio pretnju po gol Stojkovića.

Dejan Stanković napravio je prvu izmenu u svom timu. Igru je napustio Kanga, a ušao je Nikolić.

Imala je Zvezda Slobodan udarac 30 metara od gola, Nikolić je šutirao ka Milunoviću koji je faulirao Vujačića i akcija je prekinuta.

Usledile su izmene na obe strane. Gobeljić je ušao umesto Gajića, a Srnić umesto Kataija od 72. minuta. Lutovac i Natho ušli su umesto Lazara Markovića i Jovića istovremeno u Partizanu.

Najbolju šansu u drugom poluvremenu imala je Zvezda iz prekida u 76. minutu. Šutirao je Ben iz prekida a skočio je Milunović, međutim Stojković je uhvatio loptu i odbranio gol Partizana.

Ben i Falćineli ponovo su bili u šansi, ali je Partizanova odbrana izblokirala šut. Miljkovi i Zdjelar dobili su po žuti karton, zbog oštrih startova. A zapisan je i Marko Gobeljjić, koji je uklizao Lutovcu.

Umesto Holendera, Štulić je u timu Partizana od 88. minuta.

S obzirom na to da na meču nije bilo golova, igrali su se produžeci.

Bez mnog šansi u prvih 15 minuta. Natho je šutirao levom nogom, ali nedvoljno dobro.  Lutovac je uputio prvu šut u okvir gola posle duže vremena, ali je Borjan sačuvao loptu. Krstović je ušao umesto Bena od 101. minuta u timu Zvezde. Srnić je šutirao po isteku produžetka, ali čini se da je imao boljih opcija.

Stevanović je ušao umesto Zdjelara u drugom produžetku. Imali su crno-beli blagu inicijativu, ipak ništa od promene rezultata. Slobodan Urošević se žalio na povredu i morao je da napusti igru. Marko Živković je ušao umesto njega u 111. minutu. Stojković je dobio žuti karton u 120. minutu zbog odugovlačenja.

Na redu su penali.

Bibras Natho šutirao je prvi penal za Partizan i pogodio. (0:1)

Za Zvezdu prvi strelac bio je Milan Rodić i on je bio precizan. (1:1)

Drugi za crno-bele šutirao je Marko Živković uspešno. (1:2)

Za domaće je gol postigao Radovan Pankov. Stojković je pogodio stranu, ali je lopa ipak završila u mreži. (2:2)

Filip Stevanović se uspešno oprostio od Partizana. (2:3)

Nikola Krstović je izjednačio. (3:3)

Stojković je dobio još jedan žuti karton i isključen je tokom penala. Loptom je gurnuo glavu Nikole Krstovića. Potom se stvorila gužva na terenu. I Bojan Ostojić je dobio žuti karton.

Borjan je odbranio penal Jojiću. Ostaje 3:3.

Zvezda je povela 4:3, posle šuta Veljka Nikolića.

Nikolaa Štulić je promašio i Zvezda je osvojila Kup Srbija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON DOMINANTNIH 10 GODINA: Englezi će po lošem pamtiti ovu sezonu!

Juče su završeni revanši četvrtfinala Lige konferencija i Lige Evrope. U drugom elitnom takmičenju UEFA po značaju, sastaju se Bajern...

POVEZANE OBJAVE