GAZETINA EKSKLUZIVA: Ništa od juriša na Ligu šampiona, Antonio Konte odlazi iz Intera!

“Gazzetta dello Sport” usred noći objavila je da Antonio Konte odlazi iz Intera odmah nakon što je doveo ‘Nerazzurre’ do titule Serije A.

Vest će biti zvanično potvrđena u narednih 48 sati, navodi “Gazzetta”. Razlog je što Konte ne pristaje na velike rezove koje je najavio Interov predsednik Stiven Žang.

Žang je istakao dva prioriteta koje klub mora ispuniti do početka sledeće sezone: prihod od 100 miliona evra i smanjenje plata igračima od 20 posto.

Koronakriza teško je pogodila milanski klub, a nije im pomoglo ni 275 miliona evra zajma od strane američkog investicionog fonda “Oaktree”. Navedeni iznos poslužiće tek za vraćanje dugova te kratkoročne investicije.

Tešku finansijsku situaciju u kojoj je Inter nikako ne olakšava to što Konte zarađuje 12 miliona evra po sezoni, po čemu je rekorder Serije A. “Gazzetta” otkriva da je Inter još uvek Konteu dužan oko milion evra za prošlu sezonu.

Isti listi dodaje kako Konte nije ljut zbog toga, kao ni zbog nužnog i značajnog smanjenja plate, nego što ne može ojačati ekipu za juriš na Ligu šampiona. Zato Konte odlazi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE SKORO NA TEREN: Sad i Englezi optužuju Tonalija!

Sandro Tonali je dobio kaznu od strane italijanskih vlasti od 10 meseci zbog skandala sa onlajn klađenjem. Kazna je trebala...

POVEZANE OBJAVE