Lajovića krenulo: Posle prve pobede na šljaci usledio je plasman u četvrtfinale

Laknulo je Dušanu Lajoviću nakon prve ovogodišnje pobede na šljaci pa je odmah usledila i druga koja mu je donela plasman u četvrtfinale turnira u Beogradu.

Lajović je savladao Žeremija Šardija 2:0, po setovima 6:3, 6:4 nakon jednog časa i 38 minuta igre i prekinuo neugodan niz od tri uzastopna poraza u duelima sa francuskim teniserom.

Šardi je već u prvom gemu napravio brejk, kasnije poveo i 2:1, ali je Lajović sa tri brejka u nizu potpuno preuzeo kontrolu i poveo 1:0 u setovima nakon 46 minuta.

U prvom gemu drugog seta Francuz je spasao pet brejk lopti, potom je i Lajović morao da spasava dve pre odlučujućeg trenutka koji se dogodio u petom gemu. Srbin je napravio jedini brejk u drugom setu, prednost sačuvao do kraja i plasirao se među osam najboljih.

Njegov sledeći protivnik biće Slovak Andrej Martin, 119. igrač sveta, koji je izgubio oba dosadašnja duela sa Lajovićem, ali oni datiraju iz 2012. i 2013. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE