Menadžer Makija Banjka: Smišljena provokacija Stanojevića

Ne stišava se bura nakon finala Kupa Srbije u kojoj je Zvezda pobedila Partizan. Mediji su danas preneli kako je fudbaler crno-belih Maki Banjak odbio da uđe u igru, međutim sada se u sve to umešao i njegov menadžer koji je izneo oštre optužbe na račun trenera Partizana Aleksandra Stanojevića.

Romeo Filipović je rekao portalu “24sedam.rs” kako je Stanojević namerno provocirao Banjka.

Da li ste videli šta se dogodilo u četvrtom minutu? Da li ste primetili da se Svetozar Marković povredio i da se požalio klupi na rame? Da li ste videli da je Banjak ustao i od petog minuta počeo da se zagreva? Od petog minuta trčiš i čekaš da uđeš u igru i onda ti na poluvremenu saopšti: „Ne ulaziš ti, već drugi štoper“ (Bojan Ostojić, op. au). To je bila smišljena provokacija Stanojevića. Posle svega nemoguće je od igrača tražiti da mirne glave uđe u produžetku. Normalno je da se nije osetio spremnim, a sad smatram da je to sve izrežirano kako bi se stvorio događaj koji će zaseniti lični neuspeh trenera. Eto, danas se više piše o Banjaku, nego o taktici i timu koji je izveo Stanojević. Znači da je uspeo, izjavio je Filipović.

Kako on navodi odnos prema Banjku drastično se promenio nakon prethodnog derbija iako je Banjak tada bio jedan od najboljih igrača u crno-belom timu.

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će Stanojevićev savet: „Hajde, umoran si, uzmi nekoliko dana da se odmoriš“ značiti da ga kasnije više neće biti u timu. U decembru sam bio na sastanku sa upravom da im prezentujem tri ponude stranih klubova. Video sam da je Banjak iz nekog razloga sklonjen u drugi plan, pa sam mislio da je najbolje tražiti drugo rešenje kad se već ne računa na njega. Uprava je rekla da nije zadovoljan ponudama, da želi 2.000.000 evra za njega, uz ocenu da je njihov najbolji štoper i da na njega ozbiljno računa, ali da neće pristati da se upliće u posao trenera, dodaje on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP BARSELONA: Lajović u polufinalu!

Srpski teniser Dušan Lajović stigao je do polufinala turnira u Barseloni pošto je savladao Artura Fisa 6:4,3:6,6:2. U polufinalu ga...

POVEZANE OBJAVE