UEFA ne prašta: Postupak protiv tri velikana evropskog fudbala zbog Superlige

UEFA ne zaboravlja pokušaj osnivanja Superlige i ne želi da klubovi koji su to pokušali ostanu nekažnjeni.

Zbog toga su pokrenuli postupak protiv Real Madrida, Juventusa i Barselone koji još uvek zvanično nisu napustili projakat.

Posle istrage koju su sproveli etički i disciplinski inspektori u vezu sa takozvanim projektom Superlige, pokrenut je postupak protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa zbog potencijalnog kršenja pravnih akata UEFA, navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.

Pored ova tri kluba u osnivanju Superlige su učestvovali Atletiko Madrid, Inter, Milan, Mančester Siti, Mančester Junajted, Liverpul, Čelsi, Arsenal i Totenhem, ali su oni vrlo brzo odustali od projekta i javno ga napustili.

Klubovi koji su odustali od Superlige postigli su sporazum sa UEFA po kojem će se odreći pet odsto prihoda od evropskih takmičenja sledeće sezone, a ta sredstva biće preusmerena na dečji, omladinski i „grassroots“ fudbal. Takođe, biće novčano kažnjeni ukoliko ikada ponovo budu učestvovali u takmičenju koje nije pod okriljem UEFA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE