Zajedničko saopštenje Barselone, Reala i Juventusa: Ili ćemo reformisati fudbal ili ćemo biti svedoci njegovog neizbežnog kraha

UEFA je najavila pokretanje postupka protiv Juventusa, Reala i Barselone, ali je odmah usledila zajednička reakcija pomenutih klubova.

Juventus, Real i Barselona ostali su jedini koji se nisu zvanično povukli iz Superlige Evrope, a posle najave UEFA objavili su zajedničko saopštenje.

Želimo da izrazimo apsolutno neslaganje sa UEFA propagandom protiv tri najznačajnije institucije u istoriji fudbala. Nastojanje UEFA je grubo kršenje odluke suda koji je upozorio UEFA da se uzdrži od bilo kakvih akcija kažnjavanja klubova osnivača Superlige u trenutnu dok su pravne procedure još uvek u toku, navedeno je u zajedničkom saopštenju objavljenom na sajtu Barselone.

Kao zaključak je navedeno da fudbal mora da se reformiše ili mu u suprotnom preti krah.

Umesto modernizacije fudbala kroz dijalog UEFA očekuje da povučemo sudske postupke koji preispituju njen monopol u evropskom fudbalu. Barselona, Juventus i Real su stariji od jednog veka i neće prihvatiti pritisak, već će naprotiv ostati odlučni da kroz debatu dođu do hitnih rešenja koja su fudbalu neophodna. Ili ćemo reformisati fudbal ili ćemo posmatrati njegov neizbežan krah, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Micić srećan zbog reprezentacije, pomenuo i nastup na Olimpijadi

Košarkaš Šarlota i srpski reprezentativac Vasilije Micić je pričao da mu je prijala promena kluba u NBA ligi. Srpski košarkaš...
Panaitolikos - Olimpijakos
tip Poluvreme/Kraj
2/2 @ 1.75
Ovaj tip je predložio Stefan na Superbet
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce
tip 1X2
1 @ 1.62
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Panatinaikos - Aris
tip 1X2
1 @ 1.58
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Cirih - Winterthur
tip Dupla šansa
X2 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Peca na Mozzartbet
Venezia - Citadela
tip 1X2
1 @ 1.83
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet

POVEZANE OBJAVE