Bertomeu potvrdio radikalne promene u Evrokupu: Trogodišnji ugovor za 13-15 klubova

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, sve je aktivniji kako se bliži rasplet sezone, odnosno završni turnir u Kelnu.

Španac je govorio o narednoj sezoni, potencijalnom povratku navijača i promenama u Evrokupu.

Očekujemo da bi kapacitet dvorana mogao da bude popunjen 50 ili 60 odsto naredne sezone, ali ako nas je nešto pandemija naučila to je da ono što kažem danas već sutra više ne važi. Na primer mere u Španiji nisu toliko razumljive, navijači su mogli da gledaju rukomet ili futsal, ali ne i Evroligu. Navijačima je bilo teško da shvate ovako nešto, a to je imalo i negativan uticaj na ekonomsku situaciju u klubovima, rekao je Bertomeu.

Kada je u pitanju Evrokup, Bertomeu je potvrdio radikalne promene.

Želimo da Evrokup što više integrišemo u Evroligu. Razmišljamo i da finale ovog takmičenja bude odigrano tokom Fajnal-fora Evrolige. Očekujemo da fokus bude na 20 timova, koji imaju mogućnosti, želju i ambiciju da budu u Evroligi. Neki će imati trogodišnji ugovor, a sa drugima će se ići na jednogodišnju saradnju. Najverovatnije će 13-15 timova imati trogodišnji ugovor, ali to tek treba da bude utvrđeno, zaključio je prvi čovek Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEPONUJ PUTEM KARTICE I OSVOJI APPLE WATCH I FIT PASS!

Uplati depozit putem kartice na Meridian korisnički nalog i osvoji sjajne nedeljne i mesečne nagrade. Glavna premija je Apple...

POVEZANE OBJAVE