KLS: Partizan startovao ubedljivom pobedom i poveo protiv Mladosti

KK Partizan – KK Mladost 70:50 (21:14, 11:12, 17:14, 21:10)

Mladost je na meč došla bez Tanaskovića, dok je Partizan igrao bez Mozlija, Pejdža i Tomasa.

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Mladost iz Zemuna u prvom četvrtfinalnom duelu plej-ofa Košarkaške lige Srbije.

Neizvesno je počela prva četvrtina u hali sportova. Posle pet minuta igre rezultat je bio 7:7. Igrala se dosta tvrda utakmica od starta, bez mnogo poena. Veličković je napravio razliku. Partizan je uspeo sa nekoliko vezanih poena da se odlepi i napravi prednost od 21:14 posle prvih 10 minuta.

Bez energije ušlo se u drugu četvrtinu. Pauza, koju su imala oba tima se videla na terenu. Partizan je konačno podigao na 10 poena razlike i od tog trenutka preuzeo inicijativu. Crno-beli su uprkos lošem procentu šuta imali dvocifrenu prednost. Mnogo grešaka je dozvolila ekipa iz Zemuna. Ipak, uspeli su da ojačaju odbranu i ostvare nekoliko lakih poena smanjivši prednost na šest razlike. Samo 10 sekundi do kraja usledio je tajm-aut trenera Matovića. Druga deonica je završena rezultatom 32:26, iako je Partizan imao 12 poena prednosti u prvom delu četvrtine.

Mladost je posle poluvremena nastavila sa dobrom igrom i primakla se na tri poena razlike. Računajući i završnicu druge deonice, Partizan je bio sedam minuta bez koša, pre svega zbog niza promašaja u crno-belom timu. Trojka Dangubića, zatim zakucavanje Trifunovića prekinuli su sušu parnog valjka. Iako je Partizan brzo ispunio bonus i praktično poklonio Mladosti niz slobodnih bacanja, oni su većinu promašili. Domaći su napravili seriju od 7:0. Sigurno najlepši potez utakmice bila je trojka Uroša Trifunovića za 44:38, dva minuta do kraja četvrtine. Bez mnogo promena igralo se do kraja, pa je pred poslednjih 10 minuta bilo 49:40 za crno-bele.

Mladost je poenima otvorila poslednju četvrtinu, ali u naredna dva minuta nije bilo koševa. Veličkovi je dao prve poene za Partizan, da bi Aranitović odgovorio na drugoj strani trojkom. Ponovo dvocifreno vodstvo stekao je domaćin šet minuta do kraja utakmice. Dva minuta do kraja crno-beli su imali 20 poena viška, pre svega na krilima Trifunovića. Zemunci su u poslednjoj deonici ubacili svega 10 poena i prepustili parnom valjku ubedljivu pobedu.

Mladi Petrović u ekipi Partizana nije mogao da izađe na teren, zbog toga što je u zapisniku bio upisan pod brojem 30, dok je na njegovim leđima bio dres sa brojem 4.

Trifunović je predvodio pobednički tim sa 16 poena, dok su Dangubić i Veličković upisali po 12 poena.

U poraženom timu istakli su se Gombo sa 14 postignutih poena i Aranitović, koji je ubacio 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda – Partizan: Duel dva najveća srpska kluba možete pratiti na ovom kanalu

Ove sezone dva najveća srpska kluba sastaće se po četvrti put, a u ovoj sezonu su odrigrali 3 meča...

POVEZANE OBJAVE