Oglasilo se Udruženje sudija ABA lige: Tražimo samo jedan odgovor, ko je iz Zvezde i lige zadužen za našu bezbednost

U “rat saopštenjima” uoči pete utakmice finalne serije ABA lige uključile su se i sudije.

Udruženje košarkaških sudija ABA lige (UKSA) najoštrije je osudilo sve aktere kampanje koja, kako je navedeno, preti da ugrozi sve uzvišeno, lepo i plemenito u košarci. Ocenjeno je da još jednom prisustvujemo nedopustivom, nezdravom, nesportskom i nadasve opasnom kreiranju atmosfere linča pred završnicu plej-ofa.

Manipuliše se sudijskim ocenama, pa smo zbog istine spremni da objavimo i izveštaje kontrole sa prethodnih utakmica! Zapanjeni smo činjenicom da Sudijska komisija i rukovodstvo ABA lige dozvoljavaju širenje ovakvih neistina bez ikakve reakcije i komentara?!! Čini se da pojedini pokušavaju da navodnom ugroženošću i nepravdom, opravdaju svoja nerealna i neispunjena obećanja pred početak sezone i tako “pokriju” loše investiran novac i ogroman budžet koji je potrošen, navodi se u saopštenju koje prenosi Pobjeda.

Udruženje zahteva da im se odgovori na jednostavno pitanje ko je odgovoran, imenom i prezimenom, za bezbednost i regularnost pete utakmice u Beogradu.

Očekujemo da nam se saopšte imena ovlašćenih lica ABA lige i KK Crvena Zvezda. Nadamo se da je jasno da smo prinuđeni na ovakve poteze u cilju očuvanja dostojanstva, sigurnosti i bezbednosti sudija, kao i igrača i drugih prisutnih u sportskoj sali. Želimo da se svi akteri ove poslednje utakmice ugledaju na pokazani visoki profesionalizam i sportski duh učesnika dosadašnjih mečeva na terenu, a mi ćemo se odrediti shodno odgovorima koje tražimo, dodaje UKSA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Larkin demantovao produžetak ugovora sa Efesom

Šejn Larkin još uvek nije doneo odluku o budućnosti. Njemu ističe ugovor sa Efesom i pred jednim od najboljih...

POVEZANE OBJAVE