Radonjić: Odbrana domaćeg terena glavni zadatak, ponovo ćemo biti agresivni

Šampiona ABA lige za ovu sezonu odredića peta utakmica serije između Crvene zvezde i Budućnosti.

Obe ekipe ostvarile su po dve pobede pred svojim navijačima pa će duel u petak uveče u dvorani “Aleksandar Nikolić” odlučiti o učesniku Evrolige. Trener crveno-belih, Dejan Radonjić, rekao je pred ovaj meč da je glavni zadatak odbrana domaćeg terena.

Kao što sam rekao posle utakmice u Podgorici, na nama je zadatak da odbranimo svoj teren i da na taj način dođemo do trofeja. Čitave sezone bila je borba u regularnom delu i mi smo na kraju uspeli da obezbedimo prvo mesto koje nam je donelo mogućnost da na našem parketu dođemo do ostvarenja cilja. Jako smo svesni činjenice da igramo protiv kvalitetnog protivnika i da nas čeka težak zadatak. Mečevi su bili dobri, interesantni i bilo je perioda igre kada smo bili dobri, bilo je i elemenata gde sigurno ima prostora da popravimo neke stvari. Zato smatram da je u sutrašnjem meču jako bitno za nas da u segmentima igre gde nismo dovoljno dobri, napravimo iskorak, a posebno u odnosu na mečeve koje smo igrali u Podgorici. O dobroj koncentraciji i energiji ne želim puno da pričam, a ta koncentracija je faktor koji može da odlučuje, rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Oni u svojim redovima imaju kvalitet na svim pozicijama i biće za nas veliki zadatak da iskontrolišemo taj kvalitet. Imaju jake “bol hendlere”, igrače koji imaju kapacitet da kontrolišu igru – Kobs, Ivanović, Dela Vale. Svojim iskustvom prave prednost, znaju da uđu u kontakt, iznude faulove, dobro šutiraju i prodiru. Naravno, tu su i igrači na drugim pozicijama koji su bili kvalitet u prethodnim mečevima. Edžim koji pokriva dve pozicije, dobrom i čvrstom odbranom daje veliki doprinos pobedama Budućnostima, kao i Popović. Danilo Nikolić je šuter velikog kalibra i šutirao je bez promašaja 6/6 za tri. Luka Mitrović koji je najbolje partije u dresu Budućnosti pružio baš u ovoj finalnoj seriji. Jasno je u potpunosti da moramo da igramo dobro da bismo dobili meč, radimo bolje neke stvari, imamo stabilnost u igri i da interval dobre i stabilne igre bude toliko dugačak da možemo da kontrolišemo dešavanja na terenu.

Radonjić je prokomentarisao odnos faulova u prethodna dva duela.

Ono što mogu da kažem je da mi pokušavamo da igramo agresivno duži period i u Kupu i u Evroligi, to radimo sada i pokušaćemo da to uradimo i sutra ponovo.

Povratak publike u dvoranu je od velikog značaja za njegovu ekipu i igrače.

Svi znamo koliko je to značajno za nas. Nije bilo prijatno nikome što smo toliko dugo igrali u ambijentu koji je izazvan situacijom sa Koronom i sada smo imali priliku da igramo pred navijačima. Svi dobro znamo koliko ta podrška znači u “Pioniru”, kao što je značila ekipi Budućnosti u Podgorici. Očekujemo da dobijemo još jednom veliku podršku, da nas navijači bodre i navijaju za nas i pomognu nam da dođemo do pobede, zaključio je Radonjić uz dodatak da je zdravstveni bilten ekipe sličan kao pred prethodni meč u Podgorici.

Utakmica ja na programu u petak od 20 časova i 30 minuta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE