Higins kao špricer, Barsa na megdan Efesu u finalu Evrolige! [VIDEO]

Barselona – Armani Milano 84:82 (27:24, 24:18, 16:29, 17:11)

Armani je prvi put posle 29 godina došao na Fajnal for, dok Barsu na završnom turniru nismo gledali sedam godina. Možda je i ta činjenica uticala da ovo, po kvalitetu igre, bude slabije polufinale od prvog, ali mu dramatike nije nedostajalo. Barselona je posle više nego uzbudljivog finiša stigla do trijufa košem Korija Higinsa na 0,8 sekundi pre kraja.   

Barsa je bila sigurnija u prvom poluvremenu, na početku je Armani držao priključak zahvaljujući Vladimiru Micovu i Zeku Ledeju. Međutim, nikako italijanski tim nije uspevao da zaustavi Pau Gasola, koga su saigrači stalno tražili pod košem rivala. Posle prve, dosta izjednačene četvrtine, Katalonci su malo zategli odbranu u drugoj, napad je i dalje funkcionisao, i pred odlazak na odmor stigli su prvi put do dvocifrene razlike. Bilo je +11 za Barsu, da bi se na poluvreme otišlo sa 51:42.   

Veliki preokret videli smo u trećoj deonici. Armani je ubrzao, malo je i stao šut izabranicima trenera Jasikevičijusa, i prvo se istopila prednost Katalonaca, serijom 8:0, a novom serijom od devet uzastopnih koševa Armani je poveo 69:61. Kalates je ubacio veoma važnu trojku za Barsu na isteku trećeg perioda i vratio svoj tim u igru. Poslednja četvrtina nije bila kvalitetna kao tri prve. Previše je grešeka bilo sa obe strane, loša selekcija šuta i izgubljene lopte koštale su obe ekipe, možda, nešto mirnije završnice.    

Na kraju, opet drama. Prvo je Panter izjednačio trojkom na 82:82, pa nismo videli koš ni na jednoj strani skoro dva minuta. Na deset sekundi pre završetka Kevin Panter je imao otvorenu trojku, nije je pogodio, a u sledećoj akciji Koi Higins je ubacio sa poludistance za vođstvo 84:82. Ostalo je još osam desetinki, taman za poslednji šut, ali je Panter dobio loptu daleko od koša rivala i nije uspeo da pogodi za plasman u finale. Tako ćemo u nedelju u 20.30 u Kelnu gledati okršaj Anadolu Efesa i Barselone.   

U finalu će Barsa, najverovatije, morati bez Nika Kalatesa koji se povredio u finišu i iznet je ih hale u Kelnu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nikola Mirotić sa 21 poenom, Kalates je dodao 17, a junak trijumfa, Kori Higins 11. Dvocifren je bio još Pau Gasol sa 10 koševa, za samodeset minuta na parketu.

Kod Armanija Kevin Panter je ubacio 23 poena, odlični Vladimir Micov 14, a istakli su se još Šilds sa 13, te Rodrigez sa 11 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvanično: Đoković otkazao još jedan turnir!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na mastersu u Madridu. Novaku će sledeći turnir najverovatnije biti Rim, koji...

POVEZANE OBJAVE