Zvezdin džoker Noko za petu titulu ABA lige [VIDEO]

KK Crvena Zvezda – KK Budućnost 67:60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11)

Košarkaši Crvene zvezde u petoj utakmici finalne serije ABA lige pobedili su podgoričku Budućnost i osvojili regionalno takmičenje.

Tvrdo je počela odlučujuća utakmica. Samo šest poena ubačeno u prvih četiri minuta igre. Volden je trojkom probudio crveno-bele, pa je posle njega i Lazić bio precizan sa distance. Mitrović je održavao Budućnost, postigavši četiri poena u ranim minuta meča. Budućnost se mučila sa realizacijom napada, dok je Zvezda igrala dobru odbranu. Seriju od 7 vezanih poena domaćih, prekinuo je Popović trojkom za 15:14 u korist tima Dejana Radonjića, posle prvih 10 minuta.

U sličnom maniru počela je druga četvrtina. Apić je sa linije penala izjednačio rezultat, ali Dobrić je napravi razliku. Zvezda je posle četiri minuta vodila 22:15, što je bila najveća prednos na meču. Lojd je promašio svoj peti pokušaj na utakmici, ali Ivanović je pogodio trojku, da bi Kobs posle faula bio precizan sa penala za mini-seriju od pet vezanih poena za tim iz Podgorice. Zvezda je sve vreme održavala prednost od koša ili dva prednosti. Lojd je konačno pogodio prvi koš na utakmici, dok je Apić promašio i sudija je svirao kraj prvog dela susreta. Rezultat na semaforu bio je 33:28 za tim iz Beograda.

U prvom poluvremenu na strani Zvezde Noko je ubacio 10 poena, a Dobrić devet, dok je goste predvodio Kobs sa 10 poena.

Lojd se probudio u drugom poluvremenu. Računajući koš koje je postigao u poslednjim sekundama prvog poluvremena, Amerikanac je vezao šest uzastupnih poena. Samo što se razigrao, morao je da napusti teren zbog problema sa okom, koji je zadobio prilikom kontakta sa protivničkim igračem. Posle pet minuta u trećoj četvrtini, rezultat je bio 43:39 za crveno-bele. Rano su domaći ispunili bonus, pa je Budućnost vrlo često bila na liniji za slobodna bacanja,što je uspešno koristila da održi konkurentnost. Lojd je definitivno proradio. Stigao je do dvocifrenog učinka. Dejan Milojević je zatražio tajm-aut posle kontre Voldena, koji je povisio prednost na šest razlike. Posle pola sata čiste igre, rezultat je bio 53:49 u korist domaćina.

Odolela je Budućnost lošem napadu Crvene zvezde, ali su na drugoj train Podgoričani izgubili loptu, pa je rezultat ostao nepromenjen u prva dva minuta. Lojd je konačno pogodio o otvorio poslednju četvrtinu šutom sa poludistance. Milojević je pozvao tajm-aut ne bi li dozvao svoj tim. Tokom čitavog meča Zvezda je održavala identičnu prednost od dva, tri koša razlike, što je ostalo i do kraja utakmice. Podgoričani nisu uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist i meč je završen pobedom crveno-belih.

Upobedničkom timu istakao se Noko sa 17 poena uz 12 skokova, dok je Lojd upisao 15, a Dobrić 11.

Kobs je predvodio Budućnost sa 21 poena, koji je bio jedini dvocifren u timu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U PROBLEMU: Srpski reprezentativac pao na doping testu!

Srpski sport zatekla je informacija u vezi sa plivačem Urošem Nikolićem. Prema saznanjima portala Sportklub, utvrđeno je da je tokom...

POVEZANE OBJAVE