Partizan laganim korakom do polufinala KLS

KK Mladost – KK Partizan 84:94 (18:20, 21:28, 20:24, 25:22)

U ekipi Partizana nije bilo Pejdža i Tomasa, ali tu je bio Mika, za razliku od prethodnog duela.

Izabranici Aleksandra Matovića slavili su protiv Mladosti iz Zemuna 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Košarkaške lige Srbije i plasirali se u polufinale.

Drugi četvrtfinalni susret počeo poenima Partizana. Igrala se tvrda i usporena utakmica u Hali sportova ,,Ranko Žeravica”. Partizan je posle šest minuta vodio 10:6. Perkins je bio raspoložen za šut sa distance, pa je još jednom poentirao, ali je Aranitović odmah odgovorio na drugoj strani.Mladost je održavala prednost od tri, četiri poena zaostatka sve vreme. Partizan je posle prve deonice vodio 20:18.

Mičel je poletkom druge četvrtine izjednačio rezultat na 20:20. Nije Mladost dopuštala crno-belima da se odlepe. Konstantno se održavala slična razlika. Partizan je posle četiri minuta poveo sa šest razlike, međutim ekipa iz Zemuna je napravila mini-seriju od 6:0 i ponovo poravnala. Trifunović je vezao četiri poena i povisi prednost Partizana na maksimalnih +9. Trener Jakovljević pozvao je tajm-aut. Petrović je sa linije penala povećao na dvocifrenu prednost od 10 razlike, ali to nije dugo trajalo. Posle prvom poluvremena rezultat je bio 48:39 za Partizan.

Martins Igbanu je dao 12 poena. Kod Partizana je najviše ubacio Dušan Miletić sa 10 poena.

Jaramaz je otvorio drugo poluvreme trojkom za +12. Posle njega poentirao je i Mika i ubrzo je Partizan stigao do 16 poena prednosti. Postigla je Mladost dve trojke u kratkom period i smanjila razliku na sedam poena zaostatka. Perkins je ponovo pogodio sa distance i povisio na dvocifrenu prednost. On je postigao četiri od osam trojki crno-belih. Trifunović je trojkom zatvorio treću četvrtinu za sigurno vodstvo od 13 poena.

Gombo je na današnjem meču bi apsolutno dominantan u ekipi iz Zemuna. Bio je najbolji poenter u timu i održavao Mladost konkurentnom. Partizan je u prva četiri minuta sve poene postigao sa linije penala. Janković i Mika odigrali su dobro uigranu akciju za +11 polovinom poslednje deonice. Usledio je taj-aut za Mladost. Međutim, ništa se do kraja nije promenilo. Dozvolili su crno-beli lake poene poslednji minut, ali je ipak slavio.

Partizan će igrati polufinale Košarkaške lige Srbije sa Megom.

Trufunović je ponovo bio najbolji u pobedničkom timu sa 19 poena, Miletić je ubacio 14, koliko i Perkins.

Gombo je za Mladost ubacio 19, a Aranitović 12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE