Posle ”stršljenova” imaćemo i ”pčele” u eliti, Brentford u Premijer ligi!

Brentford – Svonsi 2:0(2:0)

Toni 10′(p), Markondes 20′

    Poznati su svi učesnici narednog izdanja engleske Premijer lige. Posle Noriča i Votforda, koji su povratak u elitni rang izborili direktno, osvajanjem prva dva mesta, poslednji učesnik koji dolazi iz Čempionšipa je Brentford, koji je slavio u utakmici vrednoj 170 miliona funti, tkz najskupljem meču na svetu, protiv Svonsija.   

”Pčele” iz zapadnog dela Londona su u polufinalu eliminisale Bornmut, da bi u finalnom meču, odigranom pred 12 hiljada navijača na ”Vembliju”, bili bolji od Svonsija. Tako će Brentford po prvi put igrati u Premijer ligi, mada su još pre 74 godine bili deo elitnog ranga, koji se tada nije ovako zvao. Prošle sezone Brentford je zaustavljen u finalu plej-ofa od Fulama, a sada je sav posao protiv Velšana završio u prvih 20 minuta. Što se Svonsija tiče, ”labudovi” će morati da sačekaju neku drugu priliku za povratak u društvo najboljih engleskih ekipa, koje su napustili 2018. godine.   

Već u 10. minutu dosuđen je jedanaesterac za trenera Tomasa Franka. Skrivio ga je golman Frederik Vudman koji je zakasnio sa intervencijom, a siguran sa bele tačke bio je najbolji strelac Brentforda Ivan Toni. Desetak minuta docije ”sevnula” je kontra ”pčela”, kombinovala su dvojica Danaca,  Rasmusen je Markondesa, a ovaj iz prve poslao loptu iza leđa Vudmana.     

Posle slabog prvog poluvremena Svonsi je imao prvu šansu u nastavku, Andre Aju je bio u odličnoj situaciji, ali je glavom sa pet metara tukao pored gola. Sve je bilo odlučeno u 65. minutu kada je Fuulton dobio direktan crveni karton, pa je tim Stiva Kupera morao preostali deo meča da odigra sa desetoricom. Čini se da je odluka sudije Kavanoa bila prestroga, ali u Čempionšipu se ne koristi VAR tehnologija. Svonsi više nije imao nikakve izglede da stigne dva gola minusa, i moraće i naredne setzone da igra u Čempionšipu, gde će mu se pridružiti Šefild junajted, Vest Bromvič Albion i Fulam, timovi koji su ispali iz Premijer lige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati detalji sukoba: Uhapšeno više od 50 osoba, ima povređenih

Uvertita pred 173. "večiti"derbi između fubalera Crvena zvezde i Partizana bio je sukob huligana. Sada je poznato i više detalja...

POVEZANE OBJAVE