Sebastian Korda će zauvek pamtiti današnji dan

Američki teniser, Sebastian Korda, zauvek će upamtiti današnji dan.

Sin proslavljenog tenisera Petera Korde osvojio je svoju prvu ATP titulu u karijeri tako što je u finalu turnira u Parmi savladao Marka Čekinata 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

Korda, koji će za nešto više od mesec dana napuniti 21 godinu, ove nedelje nije izgubio ni set, a u finalnom duelu trebalo mu je 76 minuta za pobedu protiv neugodnog Italijana.

Uz to, Korda je postao prvi Amerikanac posle 11 godina koji je osvojio turnir na šljaci u Evropi. Poslednji kome je to pošlo za rukom bio je Sem Kveri koji je 2010. godine trijumfovao u Beogradu. Korda je bio dominantan u svojim servis gemovima, suočio se samo sa jednom brejk loptom, koja je ostala nerealizovana, a osvojio je čak 31 od 38 poena nakon uspešnog prvog servisa.

Korda i njegov otac su tek treći otac i sin koji su osvajali turnire u Open eri, pre njih to su učinili Ramanatan i Rameš Krišnan te Fil i Tejlor Dent.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAĆE PROTIV SRBIJE: Džejms se raduje povratku u reprezentaciju

Košarkaši LA Lejkersa susrešće se sa Denverom u prvoj rundi plej-ofa. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala zapadne konferencije kada su...

POVEZANE OBJAVE