Spaleti zvanično u Napoliju gde će obeležiti veliki jubilej

Sledeća sezona u Seriji A obilovaće sjajnim trenerskim duelima, a fenomenalnu postavu upotpunio je Lućano Spaleti koji se zvanično vratio u italijanski fudbal.

Nakon dvogodišnje pauze Spaleti je promovisan u trenera Napolija, a informaciju je potvrdio prvi čovek ovog kluba, Aurelio De Laurentis, koji mu je poželeo dobrodošlicu.

Imam zadovoljstvo da potvrdim da je Lućano Spaleti novi trener Napolija počev od 1. jula. Dobrodošao, zajedno ćemo da napravimo velike stvari, objavio je vlasnik Napolija.

Spaleti je trenersku karijeru počeo u Empoliju nakon čega je vodio Sampdoriju, Veneciju, Udineze, Ankonu, Romu, Zenit i Inter koji je napustio 2019. godine. Dva puta, 2006. i 2007. godine, biran je za najboljeg trenera u Seriji A, od italijanskih trofeja sa Romom je osvojio Kup Italije dva puta i jednom Superkup, a ima i dve titule prvaka Rusije i po jedan Kup i Superkup ove zemlje.

Na klupi Napolija trebalo bi da obeleži i jubilej, 500. utakmicu u Seriji A, a do sada je u eliti bio glavni trener na 482 meča.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Budućnost bez većih problema u polufinalu

Posle ubedljive pobede u Podgorici, košarkaši Budućnosti su poprilično lako savladali Zadar kao gosti Na taj način Podgoričani su...

POVEZANE OBJAVE