Tuhel nadmudrio Gvardiolu, Haverc popeo Čelsi na vrh Evrope [VIDEO]

Mančester siti – Čelsi 0:1 (0:1)

Haverc 42′

Tomas Tuhel igrao je svoje drugo finale Lige šampiona zaredom, dok je Pep Gvardiola posle 10 godina bio na klupi jedne od dve najbolje ekipe elitnog takmičenja. Da li je do Mesija ili ne, da li je do Parizovog nepobedničkog mentaliteta, Tuhel je nadmudrio Gvardiolu i popeo Čelsi na tron. Ovo je njihov drugi trofej u istoriji.

Verner je stvorio prvu priliku za Čelsi ujedno i na meču, dodao je Havercu koji je šutirao po desnoj strani, ali se lopta odbila od Rubena Dijasa. Najbolja šansa na meču desila se u osmom minutu. Ederson je asistirao, verovali ili ne, prebacivši ceo teren do Sterlinga, koji je imao problem u završnici, pa je rezultat ostao nepromenjen. Već u 10. minutu Siti je ponovo bio u šansi, Sterling je istrčao kontru i pokušao da asistira saigraču, međutim defanzivna linija Čelsija je reagovala pravovremeno.

Skupljale su se prilike kaon a traci. Verner se ovoga puta našao dva puta u šansi za svega minut, ali je Ederson izašao kao pobednik iz ovog duela. Još jedna šansa za plave, ovoga puta Kante je pucao glavom ispred gola, ali je lopta otišla previsoko. U 28. minutu Foden je ralizovao novu priliku za Građane, ali je Ridiger sjajno reagovao i praktično spasio gol.

Prvih pola sata zasigurno je opravdavalo finalnu utakmicu Lige šampiona. I jedan i drugi tim kontantno su napadali, stvaravši odlične šanse, ali ipak rezultat je ostao nepromenjen.

U 38. minutu Tuhel je bio prinuđen da napravi izmenu. Tijago Silva je morao da ustupi mesto Andreasu Kristensenu, jer se prilikom skoka povredio i nije bio u mogućnosti da nastavi dalje.

Čelsi je poveo u 42. minutu susreta. Maunt je po sredini dodao loptu Havercu, koji je prošao Edersena koji je istrčao na ivicu kaznenog prostora. Napadač Čelsija je lako predriblao golamana i šutirao na prazan gol. Čelsi je ispisao 1:0 na semaforu za minimalno vodstvo na poluvremenu.

U prvim minutima drugog dela utakmice, Siti je pokazivao blagu uinicijativu. Ridiger je oštro startovao nad De Brujneom, obojica su pali na zemlju, pa je meč prekinuta. Belgijanac je ostao da leži, a Ridiger zaradio žuti karton. Vezista ,,građana” morao je da napusti teren zbog udarca ispod oka, i to u suzama, a njega je zamenio Žesus.

Odmah po nastavku desila se sporna situacija, kada je lopta udarila Džejmsa, u ruku. Siti je tražio penal, ali je sudija Lahoz odlučio drugačije. Još jedna promena u postavi oba tima je usledila posle sat vremena igre. Na strani tima iz Mančestera je ušao Fernandinjo umesto Silve, dok je za ,,plave” zaigrao Pulišić, a izašao Verner.

Posle dugo vremena Siti je organizovao vrlo opasan napad, ali je odbrana Čelsija odradila dobar posao. Čelsi je organizovao kontranapad u 73. minutu, Polišić je pokušao da izmanevriše Edersona, ipak rezultat je ostao nepromenjen. Pokušavao je Siti svim silama da dođe do izjednačenja, Sterling je pokušao po levoj strani da izvuče dug pas, ali nije uspeo.

U 77. minutu Sterling je napustio meč, a zamenio ga je Kun Aguero u nadi da će uspeti da promeni stanje na semaforu. Za tim iz Londona ušao je Kovačić, dok je Maunt završio meč.

Pao je tempo igre u odnosu početak utakmice, osetio se umor kod obe ekipe, ali i tenzija. Aguero je u 85. minutu uputio oštar šut po levoj strani, ali je Mendi uhvati loptu. Još jednom su ,,građani” bili u ozbiljnoj prilici ponovo preko Argentinca, međutim bez uspeha.

Siti je imao još sedam dodatnih minuta da nadigra Čelsi i barem odvede meč u produžetke. Očajnički potezi mančesterskog tima i totalna ofanziva na kraju nisu imali uspeha, ,,plavi” su prvaci Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar u Beogradu prvi put nakon odlaska iz Zvezde

Fudbalski trener Barak Bahar  vratio se u Beograd, prvi put otkad se rastao sa Crvenom zvezdom. Nekadašnji trener Zvezde nije...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE