Svetislav Pešić: Micić mi je drag ali ima previše ovlašćenja u Efesu

Srpski košarkaški stručnjak Svetislav Pešić u intervjuu koji je dao za “Sport klub” govorio je o svojim očekivanjima u finalu fajnal-fora Evrolige između Barselone i Efesa.

Pešić je rekao da je Barselona favorit jer ima više izbora u napadu. Efes je odigrao čudnu utakmicu protiv CSKA, imao je 21 poen prednosti ali je na kraju Klajburn promašio šut za pobedu ekipe iz Moskve.

Ove sezone Efes igra dosta promenljivo. U jednom momentu su se vratili na svoj najviši nivo, ali ipak mislim da ne igraju kao prošle godine. Real Madrid je ove sezone polovan tim, a oni su uspeli sve da pokvare i da se na kraju izvuku uz sreću. Utakmica sa CSKA ličila je na utakmice s Realom. Oni su se uplašili na kraju, rekao je Pešić za “Sport klub”.

Srpski igrač Vasilije Micić na terenu je proveo 36 minuta i postigao 25 poena uz 3 skoka i 6 asistencija.

Meni je Vasa veoma drag. Doveo sam ga u Bajern, selektovao sam ga za najviši nivo, a želeo sam da ga dovedem još dok sam bio u Zvezdi, nego Miško (Ražnatović) nije pustio. Drago mi je zbog njega, zaslužio je MVP priznanje i razvio se u vrhunskog igrača. S druge strane, mislim da je dobio previše ovlašćenja u timu poput Efesa, tako talentovanom timu koji raspolaže sa mnogo napadačkih opcija. Vasa je lider, nije ga menjao Ataman, a onda je Vasa počeo da pravi greške, da uzima loše šuteve, i tu nastane problem, a Larkin je dugo sedeo na klupi, dodao je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Orlando na +38, Fila i moćni Embid imali odgovor (VIDEO)

Sinoć su se u najjačoj ligi sveta igrala tri duela plej-ofa. Denver je poveo sa 3:0 protiv LA Lejkersa. Orlando...

POVEZANE OBJAVE