Portland deklasirao Denver, Jokić uzeo slobodan vikend

Posle četvrte utakmice plej-of serije između Denver Nagetsa i Portland Trejblejzersa rezultat u pobedama je 2:2. Obe ekipe dobile su po jedan meč na strani i sada se serija vraća u Kolorado. Večeras je u ”Moda Centru” u Portlandu domaća ekipa bila veoma ubedljiva i slavila je sa 20 poena razlike, bilo je 115:95, a da prave borbe nije ni bilo.

Već od starta videlo se da Denver nema potrebnu energiju da drugi put uzastopno slavi u Portlandu, a treći put u seriji. Nikola Jokić je dosta promašivao, ali činio je to i najbolji igrač Portlanda Demijen Lilard. Međutim, tim iz Oregona je imao veoma raslopoženog Normana Pauela i Si Džej Mekaluma u šutu, kao i odličnog Jusufa Nurkića pod koševima. Jedino je Ostin Rivers, junak trećeg meča, uspeo da pogodi dve trojke za Nagetse. Primio je Denver čak 32 poena u prvih 12 minuta i nije čudo što je domaćin taj deo igre dobio sa osam poena razlike.

U prvoj polovini druge deonice na parketu su bile druge postave i gosti su to iskoristili i uspeli da uhvate priključak pogocima Grina, pa su čak imali i napad za vođstvo. Ipak, u drugoj polovini četvrtine opet se razigrao Portland, prednost je rasla i na pauzu se otišlo da deset razlike za tim iz Oregona 57:47. Utakmica je odlučena na početku drugog poluvremena. Portland je furiozno krenuo u nastavku sa 10:0, i razlika je već bila ogromnih +20, 67:47. Počeo je da pogađa i Lilard, ali je i dalje koš gostiju zatrpavao Pauel. Svoju kretku, ali efektnu deonicu, imao je i Karmelo Entoni, a jednu trojku je pogodio i Kovington.

Kada su sredinom treće deonice domaći otišli na +30, više nije bilo potrebe da na parketu budu glavni igrači, pa su ih treneri poštedeli daljih napora, čuvajući ih za nastavak ove, po svemu sudeći, maratonske serije. Kraj meča izgledao je kao da se radi o letnjoj ligi, a rezervisti Denvera su uspeli da malo smanje razliku, koja je ipak na kraju bila velika. Naredni meč igra se u utorak u Denveru, takođe u 22 časa po srednjeevropskom vremenu.

Norman Pauel je meč završio sa 29 poena, šutirao je trojke 4 od 4, a njemu uz rame bio je S.J. Mekolum sa 21 poenom. Jusuf Nurkić je završio sa 17 koševa, dok su dvocifreni bili i Karmelo Entoni sa 12 i Demijan Lilard sa 10 poena, ali i 10 asistencija. I pored slabe partije Nikola Jokić je bio najefikasniji kod gostiju. On je za nešto više od 26 minuta na parketu ubacio 16 poena i imao 9 skokova. Ponovo nije bio u elementu kada su dodavanja u pitanju, uspeo je samo jednom da asistira. Dvocifreni su bili Kampaco i Moris sa po 12 koševa, dok je Grin dodao 11.

Milvoki je ”počistio” prošlogodišnjeg finalistu Majami Hit, dobivši i četvrtu utakmicu u nizu. Baksi su slavili u ”Amerikan Erlajns Areni” sa 120:103 i sa 4:0 u seriji prošli u polufinale istoka, gde čekaju boljeg iz serije između Bruklina i Bostona. Meč je rešen u drugom poluvremenu, pošto je Majmi dobio prvo sa 64:57. Treću deonicu Milvoki je dobio sa 13, a četvrtu sa 11 koševa razlike. Najefikasniji kod pobednika bio je Bruk Lopez sa 25 poena, Brajan Forbs je ubacio 22, a Adetokunpo i Midlton po 20 poena. Janis je imao i tripl-dabl, pošto je uhvatio 12 lopti i podelio 15 asistencija. Kod domaćina Bem Adebajo je postigao 20 koševa, a Kendrik Nan18. Tripl-dabl je imao i Džimi Batler sa 12 koševa i po 10 skokova i asistencija, ali je to bila mala uteha za, sada već bivšeg, šampiona istoka.
MajamiMilvoki 103:120 (26:22, 38:35, 21:34, 18:29)

PortlandDenver 115:95 (32:24, 25:23, 36:19, 22:29)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE