Evropski prvak kupuje u Milanu: Tuhel za 100 miliona evra dovodi ključnog igrača Intera

Čelsi nakon osvajanja Lige šampiona planira da napravi ekipu koja će sledeće sezone napasti sve trofeje, javlja ugledni Daily Mail.

Za dominaciju na svim frontovima Tomas Tuhel planira da dovede još dva ili tri igrača, a Čelsi bi mogao da potroši oko 200 miliona evra ovog leta.

Menadžer “plavaca” u prvom redu želi rasnog golgetera koji će sa lakoćom slati u mrežu sve ono što prethodnih meseci nije Timo Verner. Tuhel na listi ima Romelua Lukakua, Erlinga Halanda i Harija Kejna. Od čelnika kluba traži jednog od ta tri centarfora.

Daily Mail piše da je najizgledniji dolazak 28-godišnjeg Lukakua. Belgijski napadač s Interom je osvojio titulu u Seriji A i bio je njihov najbolji igrač, ali situacija u milanskom velikanu je komplikovana.

Zbog finansijskih problema Inter je napustio trener Antonio Konte, kojem klub nije mogao da obeća da će zadržati glavne zvezde. Nerazuri su prisiljeni da prodaju i skupe oko 100 miliona evra, a taj novac mogu da zarade ako prodaju Lukakua.

Lukaku je 2011. godine stigao iz Anderlehta u Čelsi, ali na Stamford Bridžu nikada nije dobio pravu šansu, jer ga je londonski klub slao na pozajmice u VBA i Everton, koji ga je kasnije otkupio.

Lukaku prema Transfermarktu vredi 100 miliona evra, a u tek završenoj sezoni je u 44 nastupa postigao 30 pogodaka i podelio 10 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Barselona potpisala ugovor vredan 1,3 milijarde evra!

Barselona muči muku sa finansijama poslednjih godina što utiče i na rezultatskom planu. Klub je ispao u 1/4 finalu Lige...

POVEZANE OBJAVE