Kokoškov odredio spisak za Olimpijske kvalifikacije

Muška seniorska reprezentacija Srbije će od 29. juna do 4. jula igrati na FIBA Olimpijskom kvalifikacionom turniru, gde će se boriti za prvo mesto i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Turnir se održava u Beogradu, u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a osim Srbije učešće će uzeti nacionalni timovi Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

„Orlovi“ će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B. Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Selektor Srbije, Igor Kokoškov je odredio spisak kandidata za nacionalni tim i na njemu se nalaze sledeći igrači:

Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Alen Smailagić, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Nemanja Nedović.

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu. U sklopu priprema, planirano je učešće na „Akropolis kupu“ u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana pre početka kvalifikacionog turnira.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović: Panter rekao da mu se ostaje u Zvezdi

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović je bio gost na Sport klubu, a između ostalog je pričao o...

POVEZANE OBJAVE