Terzić o prihodima i rashodima kluba, za kog igrača je odbijena ponuda

Crvena zvezda ima velike ambicije u narednoj sezoni i kako stvari stoje imaće najskuplji tim od 1991. godine.

Generalni direktor Zvezdan Terzić je na tu temu govorio na TV Prva gde je objasnio na koji način crveno-beli ostvaruju prihode, kao i gde su rashodi.

Ceo fudbalski sistem je izgubio mnogo. UEFA kaže da je 6.5 milijardi evra izgubio fudbalski sistem. Naša služba je procenila da je Zvezda izgubila 22.5 miliona evra, ali snalazimo se, najbolji pokazatelj je da smo na vreme dobili licencu za Evropu, što znači da sve naše obaveze obavljamo u roku. Nadam se da će tržište živnuti ovog leta. Zvezda ima jasnu strukturu prihoda, zato i pravimo ovako moćan tim. Samo dobri igrači prave dobre rezultate, a dobri rezultati i velike prihode. Zvezda je osposobila kao sistem da stvara godišnje između 30 i 35 miliona evra, rekoa je Terzić. i potom objasnio strukturu prihoda.

Struktura prihoda je jasna, 92 posto ostvarujemo iz inostranstva. Imamo šest miliona od sponzora, sve ostalo stvaramo iz inostranstva. Ako se plasiramo u Ligu Evrope imaćemo 10 miliona evra, ako uđemo u Ligu šampiona imaćemo 20 miliona evra. Između 4 i 5 miliona je od ulaznica, a imali smo prethodnih godina prosek između 10 i 12 miliona od transfera, što znači da je negde od 30 i 40 miliona evra Zvezda sposobna da generiše na godišnjem nivou.

On je istakao da iskusni igrači nisu na prodaju i rekao konkretno za kog igrača je odbijena ponuda.

Nećemo nikog prodavati od igrača koji su kostur tima. Ako budemo prodali nekog od mlađih igrača, svi ovi iskusniji moraju da ostanu. Imali smo ponudu za Mirka Ivanića, ali nismo želeli da razgovaramo, rekao je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajne vesti za Real pred meč sa Bajernom!

Kako je danas izjavio trener Reala Karlo Anćeloti, golman Real Madrida Tibo Kurtoa, odsutan sa terena više od osam...

POVEZANE OBJAVE