Zidan o odlasku iz Reala: Sve što sam postigao je zaboravljeno, tražio sam da se poštuje ono što sam uradio

Zinedin Zidan, jedan od najuspešnijih trenera u istoriji Real Madrida, napustio je klub i u oproštajnom pismu u listu AS objasnio je razloge odlaska.

Otišao sam, ali nisam skočio sa broda niti sam se umorio treninga. U maju 2018. sam otišao posle dve i po godine trijumfa i tolikih titula. Osetio sam da je ekipi bio potreban drugačiji govor da bi ostali na vrhu. Danas su stvari drugačije. Odlazim zato što osećam da mi klub više ne veruje. To poverenje mi je potrebno, a klub me nije podržao da izgradim projekat na srednje ili duže staze, rekao je Zidan.

Njega najviše boli što sav minuli rad u prošlosti je zaboravljen.

Znam fudbal i znam šta treba timu kakav je Real Madrid. I znam da kada ne osvajaš moraš da ideš. Ali jedna vrlo važna stvar je ovde zaboravljena, sve što sam ja postigao je zaboravljeno.

Potom je napomenuo da odnos sa Florentinom Perezom nije bio najbolji.

Rođen sam da budem pobednik i došao sam ovde da osvajam titule. Ali ljudska smo bića, imamo emocije i živote i osećam da se o tome nije vodilo računa i da sam nekako ja uvek bio krivac. Samo sam tražio da se poštuje sve ono što smo zajedno napravili. Voleo bih da je moj odnos sa klubom i predsednikom bio drugačiji u poslednjih nekoliko meseci.

Zidan je sa Real madridom osvojio tri trofeja u Ligi šampiona, dok je dva puta osvojio špansko prvenstvo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE