Zvezdin put ka Ligi šampiona: U dva kruga nosioci, ali rivali nisu naivni

Crvenu zvezdu očekuje važna evropska sezona s obzitom da se sa velikim ambicijama ulazi u nju.

Pojačanja se najavljuju za napad na Ligu šampiona, a na tom putu crveno-beli kreću od drugog kola kvalifikacija u kojem će biti nosioci. Na tom putu će im se naći klubovi poput Škendija (Makedonija), Slovan (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris (Litvanija), Alaškert (Jermenija), Flora (Estonija), Budućnost (Crna Gora), Kairat (Kazahstan), Linkoln (Gibraltar) i Omonija (Kipar).

Ukoliko se prebrodi ova prepreka, šampion Srbije i u narednu rundu bi trebao ući kao nosilac. Tu bi kao najozbiljniji rivali mogli biti Ludogorec (Bugarska), Malme (Švedska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Šerif (Moldavija) i Ferencvaroš (Mađarska). Ova runda je jako važna jer ukoliko prođe Crvena zvezda ima garantovan ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Ulazak u plej-of će značiti da izabranici Dejana Stankovića neće biti nosioci, a ukoliko ne bude nekih iznenađenja mogući rivali su ozbiljne ekipe kao što su: Salcburg (Austrija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Slavija Prag (Češka) ili Olimpijakos (Grčka).

Žreb za drugo kolo kvalifikacija je 16. juna, a prvi dueli se igraju 20. i 21. jula.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

JOKIĆU OLAKŠAN POSAO: Minesota značajno oslabljena protiv Denvera u drugoj utakmici?!

Košarkaši aktuelnih šampiona Denver Nagetsa dočekuju ove noći od 4 časova ujutru po našem vremenu Minestoa Timbervulfse, u drugom...

POVEZANE OBJAVE