Novak držao čas tenisa Tenisu

NovakĐokovićTenisSandgren 3:0(6:2, 6:4, 6:2)

Najbolji teniser sveta uspešno je započeo takmičenje na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu. On je u prvom kolu Rolan Garosa savladao američkog tenisera Tenisa Sandgrena u tri seta 6:2, 6:4, 6:2, posle tačno dva sata igre.

Tenis Sandgren nije stigao da se upozna sa lepotama Beograda pošto je prošle sedmice poražen u prvom kolu turnira u našem glavnom gradu. Neće stići da se nagleda ni Pariza, s obzirom da je imao tu ”sreću” da mu žreb u prvom kolu dodeli Novaka Đokovića. I u četvrtom međusobnom okršaju, trećem na Grend slem turnirima, Đoković je bio ubedljiv, pa je Sandgren ostao na jednom osvojenom setu, onom na US openu pre tri godine.

Meč je između Srbina i Amerikanca zatvorio je prvo kolo na Rolan Garosu, igran je bez prisustva publike zbog kasnog početka. To nije smetalo Đokoviću koji je odmah napravio brejk. Sve do sedmog gema u prvom setu nije bilo ni brek prilika, a onda je ponovo samo jedna bila dovoljna Novaku da još jednom oduzme servis rivalu i zatim mirno privede set kraju posle nešto više od pola sata igre. U finišu prvog seta Sandgren je bio previše nervozan, raspravljao se sa sudijom i skupljačima lopti, pa ne čudi što nije uspeo da se ozbiljnije suprotstavi Đokoviću.

U drugom setu, ako ništa drugo, Amerikanac je stizao do brejk šansi. Imao ih je šest, po tri u drugom i šestom gemu, ali nije iskoristio nijednu. Zato je Đoković opet u prvom gemu napravio brejk i to mu je bilo dovoljno da dobije i set. Drugi deo igre trajao je dvadeset minuta duže od prvog. I u trećem setu prvi se servirao Sandgren, i po prvi put je osvojio svoj gem, mada je morao da spašava dve brejk lopte. Tada je uspeo, ali ne u svom narednom servis gemu, kada je Đokoviću jedna brejk lopta bila dovoljna pa mu oduzme servis. Tu je bio i kraj otpora američkog igrača. Novak je stigao do 5:1, imao i prvu meč loptu, ali je Sandgren uspeo da produži duel još malo. Već u narednom gemu Đoković je stigao do nove dve meč lopte, ovog puta na svoj servis, a iskoristio je odmah prvu.

Naredni rival Novaka Đokovića biće iskusni Urugvajac Pablo Kuevas. On je u prvom kolu bio ubedljiv protiv domaćeg predstavnika Luke Puja, pobedivši ga sa 6:3, 6:1, 6:3, za nešto manje od dva sata igre. Kuevas je trenutno 92. teniser sveta, ali je pre pet godina bio na 19. poziciji. Zanimljivo je da će to biti prvi okršaj Đokovića i Kuevasa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dogovoreno: Veliki preokret u Barseloni zbog Ćavija

Kako su preneli španski mediji, Ćavi Ernandez će i naredne sezone predvoditi sa klupe tim Barselone. Čelnici kluba sa...

POVEZANE OBJAVE