Oglasio se Pantelić: Za prevrat u Savezu odgovorna dva čoveka

Protekla nedelja u fudbalskom savezu Srbije bila je veoma uzbudljiva.

Doskorašnji potpredsednik Marko Pantelić najpre je smenio nekoliko članova Izvršnog odbora, da bi potom i sam bio smenjen od tog istog Izvršnog odbora. Prema njegovim rečima izvršen je puč, a za sve su odgovorna dva čoveka.

Iza svega stoje Novica Tončev i Jovan Šurbatović. Oni su organizatori ovog nelegitimnog čina u FSS. Razlog je sklanjanje Dragomira Lazovića, predsednika Zajednice klubova Superlige i FK Javor, sa mesta člana IO FSS. Moj stav po pitanju proširenja Superlige zna se dosta dugo. Svi moji stavovi i ideje vezani su isključivo za unapređenje srpskog fudbala, što očigledno nekome smeta. Bio sam protiv proširenja lige jer se na taj način krši Zakon o sportu države Srbije, a samo proširenje lige bi unazadilo srpski fudbal, izjavio je Pantelić za Srpski telegraf.

Za vršioca dužnosti predsednika izabran je Nenad Bjeković sa kojim je Pantelić imao dobru saradnju.

Kad sam došao u savez, Nenad je već bio tu. Imali smo dobru komunikaciju i saradnju. Da nešto nije kako treba, shvatio sam 23. maja, kad smo se se poslednji put videli i razgovarali. Tom prilikom stavio mi je do znanja, kao i nekoliko puta pre toga, da je apsolutno uz mene i da se slaže sa svim mojim stavovima i idejama. Za to postoje i svedoci. Ne tog poslednjeg puta kad smo se videli, nego prethodnih puta. U tom raspoloženju smo se i rastali. Nedugo zatim pozvao me je jedan prijatelj i rekao da moramo da se vidimo. Kada smo se našli, saopštio mi je da Bjeković zajedno sa Tončevim i Šurbatovićem planira da izvrši puč u FSS i da me nelegalno smeni. U prvom trenutku sve mi je to izgledalo nelogično. Poznajući statut, znao sam da do toga ne može da dođe, ali sam najozbiljnije u obzir uzeo reči prijatelja i krenuo s proverom informacije. Kada sam sa još dve strane dobio identičan odgovor, bilo mi je jasno na kakvo su krivično delo spremni. Zato sam i otkazao sednicu IO i ujutru odmah smenio deo članova IO. Lično protiv Nenada Bjekovića nemam ništa.

Pantelić veruje u reakciju države.

Ja sam se u ovu zemlju vratio da živim isključivo zato što verujem u svoju državu i organe koji predstavljaju našu državu. Čvrsto verujem u najbržu moguću reakciju svih organa, to jest inspektora pri Ministarstvu omladine i sporta. Ovo nije pitanje pojedinca, već se isključivo radi o interesima srpskog fudbala. Vreme je da se uhvatimo ukoštac s ljudima koji predvode ono najcrnje u domaćem fudbalu, a što su ovim činom i dokazali, zaključio je Pantelić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

REAL ODBRANIO DOMAĆI TEREN: Hezonja ranije morao napolje, incident sa abaligaškim sudijom (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida poveli su sa 2:0 u plej-ofu Evrolige protiv Baskonje. Sinoć su na svom parketu slavili 101:90. Tokom utakmice...

POVEZANE OBJAVE