Juniori Crvene zvezde stigli u Valensiju na završni ANGT Evroliga turnir

Juniorska ekipa Crvene zvezde mts doputovala je u Valensiju gde će od 3-6.juna učestvovati na završnom turniru Evrolige.

Crveno-beli kao finalisti kvalifikacionog turnira u Beogradu dobili su specijalnu pozivnicu i boriće se za prvo mesto u konkurenciji madridskog Reala, Žalgirisa, Asvela, Mege, Stela Azure, Barselone i domaćina Valensije.

Na put su krenuli sledeći igrači: Nikola Topić, Lazar Gačić, Filip Radaković, Luka Vudragović, Marko Mihailović, Vladimir Pavlović, Nikola Šaranović, Andrija Vuković, Ognjen Matović, Pavle Mišić, Andrija Radojević i kapiten ekipe Filip Branković.

Ekipa Crvene zvezde takmičiće se u grupi A sa ekipama ASVEL-a, Žalgirisa i madridskog Reala koji važi i za prvog favorita turnira.

Crveno-beli otvaraju turnir u četvrtak utakmicom protiv ASVEL-a koja će se odigrati u 12 časova.

U drugom kolu već od 9 časova ujutru u petak sledi duel sa Žalgirisom, a takmičenje u grupi crveno-beli završavaju u subotu od 14 časova protiv Reala.

Ove godine na završnom turniru učestvuju čak 4 bivša šampiona iz prethodnih sezona, od toga tri se nalaze u grupi A u kojoj su i crveno-beli (Crvena zvezda, Real, Barselona i Žalgiris).

Idemo na završni turnir sa željom da se nadmećemo i odigramo dobre utakmice protiv najboljih klubova i timova u ovom trenutku u našem starosnom uzrastu. Mnogo je izuzetno talentovanih igrača koji će se narednih dana naći u Valensiji i svaka utakmica na ovom turniru biće neprocenjivo iskustvo za nas. Želimo da predstavimo Crvenu zvezdu u najboljem svetlu, a preduslov i ono što je sigurno je da ćemo se boriti i dati maksimum u ovom trenutku rekao je trener crveno-belih Miloš Obrenović.

Svi mečevi ovogodišnjeg turnira koji zbog pandemije virusa Covid-19 nisu odigrani u isto vreme kao i seniorski završni turnir u Kelnu, igraće se u kompleksu „L’Alqueria del Basket“ u Valensiji.

Šampioni dve grupe sastaće se u velikom finalu koje je zakazano za nedelju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE