ODBROJAVANJE POČINJE: Pet zanimljivosti o Evropskom prvenstvu koje će vas ODUŠEVITI

Polako krećemo da odbrojavamo i sa nestrpljenjem iščekujemo 16. Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Kao što znate, pandemija virusa korona osujetila je planove da se EURO održi 2020. godine, te posle godinu dana neizvesnosti kada će i da li će biti održano – vreme je za reprezentativni fudbal na najvišem nivou.

I dok jedva čekamo početak prvenstva, odlučili smo da vam izdvojimo pet zanimljivosti koje morate da znate ako želite da doživljaj gledanja utakmica bude potpun.

Prvi put u 12 zemalja

Evropsko prvenstvo je ove godine specifično zbog činjenice da će prvi put u istoriji Starog kontinenta turnir biti odigran u više od dve zemlje. Domaćini šampionata biće Holandija, Azerbejdžan, Rumunija, Mađarska, Italija, Engleska, Irska, Rusija, Danska, Škotska, Španija i Nemačka.

Španija šampion dva puta u nizu

Jedina zemlja u istorji EURA koja je uspela da osvoji dve titule u nizi jeste reprezentacija Španije. „Crvena furija“ je 2012. godine odbranila titulu koju je osvojila četiri godine ranije. Ovog puta šansu da to ponovi imaće Portugal, predvođen jednim od najboljih fudbalera današnjice – Kristijanom Ronaldom.

Publika

Pandemija kao da malo posustaje, što je već na nekim takmičenjima iskorišćeno da se koliko-toliko popune tribine. Iako je više puta najavljivano da će stadioni biti puni, teško je očekivati da će publika u punom kapacitetu moći da prati najbolje utakmice na Evropskom prvenstvu, ali lepa vest je da će neki srećnici ipak zauzeti svoja mesta na tribinama.

Da li će Francuska postati apsolutni vladar?

Reprezentacija Francuske je aktuelni prvak sveta, a da li će uspeti da objedini titule? „Pevcima“ je to pošlo za rukom krajem prošlog i početkom ovog veka. A pored njih su taj uspeh ponovile samo još Španija i Zapadna Nemačka. Zanimljiva je kvota na Francuze – 8.00 da će postati prvaci.

Didije Dešan u istoriji

Didije Dešan je jedini selektor na šampionatu koji je uspeo da osvoji Evropsko prvenstvo kao igrač. Iskusnom stručnjaku je to pošlo za rukom 2000. godine. Ostaje još samo da se vidi da li će preći na stepenik više i kao selektor budući da je njegov tim pre pet godina zaustavljen u finalu.

Ko je vaš favorit za osvajanje Evropskog prvenstva? I da li ste znali da OVDE možete odmah preuzeti keš poklon i već sada sastavite šampionski tiket.

Više detalja možete saznati na OVOM LINKU.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE