Partizan se probudio i stigao minus od 15 poena, majstorica odlučuje o finalisti

Partizan – Mega Soccerbet 81:77 (12:25, 28:13, 23:23, 18:16)

Košarkaši Partizana izjednačili su u seriji protiv Mege pa će finalistu Superlige Srbije odlučiti majstorica u subotu.

Crno-beli su loše počeli meč kao i pre dva dana i dozvolili su Megi da lako dođe do dvocifrene prednosti već u prvoj četvrtini. Partizan je nakon dva minuta vodio 4:3, ali je Mega za manje od 120 sekundi napravila seriju 10:0 i meč uvela u tok koji je želela.

Teško su igrači Partizana poentirali u prvoj četvrtini, a Mega je u poslednjem minutu prve deonice povela sa 15 poena razlike (25:10). U poslednjoj akciji u prvoj četvrtini uz zvuk sirene Trifunović je postigao koš i ispostavilo se, ulio neophodnu energetsku injekciju saigračima pred nastavak meča.

Mega je za devet i po minuta druge četvrtine postigla samo 9 poena, a sa druge strane Partizan je igrao lepršavo na zadovoljstvo navijača koji su se u priličnom broju pojavili u hali “Aleksandar Nikolić”. Dangubić je sa dva zakucavanja digao publiku na noge, a još spektakularnije je bilo zakucavanje Stepanovića “u lice” Filipu Petruševu.

Iz minuta u minut Partizan je smanjivao prednost Mege, a prvi put još od početka meča poveo je zakucavanjem Dangubića dva minuta pre odlaska na odmor. U samoj završnici prvog poluvremena Momirov je postigao trojku uz faul, da bi Pejdž pogodio jedno slobodno bacanje od tri za vođstvo 40:38 posle prvih 20 minuta.

Sa istim žarom i energijom crno-beli su ušli u nastavak utakmice i nakon dve uzastopne trojke Trifunovića stigli su do +7 (56:49) u 25. minutu. Mega je imala spreman odgovor, Simonović je postigao 5 uzastopnih poena, a posle trojke Milosavljevića semafor je pokazivao 58:57 za Partizan. Partizan je u poslednju četvrtinu preneo dva poena prednosti zahvaljujući košu Dangubića koji je 0.7 sekundi pre kraja uhvatio loptu posle promašaja Jankovića i poentirao.

U uvodnoj fazi četvrte četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Partizan je bio taj koji se prvi uspeo da se “odlepi” na četiri poena prednosti posle trojke Veličkovića i poena Mike pod košem. U poslednja tri minuta dve trojke pogodio je i Zagorac, a crno-beli su vodili 81:73 dvadesetak sekundi pre kraja. Mega je nakon nesmotrenosti rivala uspela da postigne 4 poena za nekoliko sekundi, ali je posle nesportske lične greške Petruševa sve bilo rešeno. Dangubić je pogodio jedno slobodno bacanje, potom izgubio loptu, ali je Tepić promašio trojku.

Mika je bio najefikasniji kod crno-belih sa 19 poena, Dangubić je dodao 14, a Jaramaz 11 poena. Kod Mege najefikasniji je bio Simonović sa 15 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE