Fantastičan preokret Srbije za trijumf protiv Francuske

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je sjajan trijumf u drugoj utakmici II vikenda Lige nacija u Riminiju.

Izabranici selektora Slobodana Kovača napravili su veliki preokret u duelu sa Francuskom i nakon 137 minuta trijumfovala 3:2, po setovima 22:25, 24:26, 25:22, 25:23 i 15:9.

Iako se i tokom prva dva seta vodila ravnopravna borba, Francuska je u zavšrnicama imala više koncentracije, ali i sreće i povela 2:0 u setovima. U trećem setu, Srbija je uspela da nadigra Francuze, naročito u finišu, i smanji rezultat na 2:1 u setovima.

Slična priča viđena je i u četvrtom setu, u kome je Srbija pored kvaliteta prikazala i veliku borbenost i želju za trijumfom, što je rezultiralo izjednačenjem na 2:2. U petom setu “orlovi” su poveli 5:0 posle sjajne igre, naročito u odbrani, ali i veoma efektne i precizne u napadu. Održavala je Srbija razilku, vodila 10:3, pa 12:7 i peti set dobila 15:9 za trijumf od 3:2.

Sjajni Atanasijević osvojio je 24 poena, Ivović je dodao 15, Krsmanović 13, a Kovačević 11 poena. U selekciji Francuske blistao je Bojer sa 26 poena.

Srbiji je ovo četvrti trijumf u ovogodišnjoj Ligi nacija, dok je Francuskoj ovo prvi poraz. Poslednji meč ovog vikenda Srbija će odigrati u subotu protiv Brazila od 15 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE