Ibrahimović otkrio koga želi u Milanu: Treba nam takav čovek, on je rođeni šampion!

Zlatan Ibrahimović je u razgovoru za Gazzettu dello Sport poručio Milanu kog igrača želi kao pojačanje u napadu, iako bi tako dobio velikog konkurenta.

– Bio bih oduševljen ako bi nam došao Olivie Žiru. Na San Siru nam treba upravo takav čovek, on je rođeni pobednik. Mi nemamo mnogo igrača koji su osvajali trofeje i zato je on dobrodošao.

Žiruu na kraju meseca ističe ugovor sa londonskim Čelsijem i Milan može da ga dovede potpuno besplatno. Početkom sledeće sezone napuniće 35 godina, ali je uprkos tome čak pet godina mlađi od Ibrahimovića.

Inače, Žiru je zaista pobednik, jer je u karijeri sa Monpeljeom, Arsenalom, Čelsijem i reprezentacijom Francuske osvojio nacionalno prvenstvo, kupove, Ligu Evrope, Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo.

Uvek je igrao važnu ulogu u svim tim uspesima, iako je često bio potcenjivan zbog toga što “ne postiže dovoljno golova”. Međutim, taj argument ne drži vodu, jer za pet i po godina u Arsenalu postigao ih je 105.

U dresu reprezentacije je sa 44 pogotka drugi najbolji strelac svih vremena. Za tri sezone u Čelsiju postigao je 39 golova, iako je uglavnom bio rezerva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Petorica reprezentativaca dobijaju priznanja od FSS, odlične vesti za fudbalski Niš i Novi Sad

Završena je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Jedna od njih tiče se...

POVEZANE OBJAVE