Matović pred majstoricu: Moramo da igramo maksimalno, utakmica ima isti značaj bez obzira što neće biti navijača

Košarkaši Mega Soccerbeta i Partizana u subotu će od 20 časova u majstorici odlučiti o prvom finalisti Superlige Srbije.

Trener crno-belih, Aleksandar Matović, rekao je da je obaveza njegovih igrača da u meč uđu maksimalno.

Došli smo pred majstoricu, koja nas ili šalje u finale ili na odmor. Naša obaveza je da igramo maksimalno, daćemo sve od sebe da opravdamo ulogu tima sa bogatom istorijom. Bez obzira na probleme sa povredama pokušaćemo da odigramo najkvalitetniju moguću utakmicu. Mi smo u sve četiri utakmice sa Megom bili u nekom rezultatskom zaostatku, Mega je specifičan, atletski tim, veoma brzo trče, odlično su uigrani, ali trudićemo se da odgovorimo na najbolji mogući način, rekao je Matović za klupsku televiziju.

Igra Mege usmerena je na visoke igrače, Simonovića i Petruševa.

Sistem Mege u ovom trenutku je takav da su orijentisani na visoke igrače, ali da bi oni igrali dobro spoljni igrači moraju da im daju podršku. Mi igramo bez Rašona Tomasa i Vila Mozlija, dva najbolja defanzivca Evrokupa, ali smo to na neki način nadomestili sa Stepanovićem i Miletićem. Zavisiće dosta od našeg sistema, kako se ponašamo u odbrani i napadu, nadam se da ćemo držati koncentraciju i pokušati da sprovedemo ono što tražimo i vežbamo na treninzima.

Za razliku od prethodnog meča publike u dvorani Mege neće biti.

Utakmica i dalje ima isti značaj, bez obzira da li imali publiku ili ne, zaključio je Matović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Određene sudije: Oni će suditi meč između Budućnosti i Partizana

KK Partizan se priprema za drugi meč polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti, koji se igra sutra 7. maja...

POVEZANE OBJAVE