Sjajna Mega u finalu, kraj Partizanove sezone za zaborav

Košarkaši Mege su prvi finalista plej-ofa Superlige pošto su kao domaćini savladali Partizan sa 82:68 . Ovo je bila druga pobeda Mege u seriji koja je završena 2-1.

Posle izjednačene prve četvrtine, u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, u drugom periodu domaći košarkaši su trojkama napravile prednost koja je u pojedinim momentima bila i dvocifrena. Posebno su Malkolm Kazalon i Luka Cerovina bili ubitačni u šutu spolja, dok je partizan održavao u igri tandem Erik Mika – Ognjen Jaramaz.

Posebno bitan detalj se desio pred sam kraj prvog poluvremena kada je posle jedne odbrane Erik Mika iskrenuo zglob i više se nije vraćao u igru.

Na kraju poluvremena 43:35 za Maegu.

Treći period počeo je odlično po crno-bele. Brzo su stigli do minus 2, ali baš posle tajm-auta Vladimira Jovanovića Mega ponovo uspostavlja rezultat u svoju korist i ponovo dolazi do dvocifrene prednosti, koju su održavali tokom trećeg i četvrtog perioda i poprilično rutinski meč priveli kraju – 82:68.

Partizan je do kraja meča na listu povređenih igrača, pored Erika Mike, dodao i Nemanju Dangubića koji je doživeo distorziju skočnog zgloba, kao i Markusa Pejdža koji je povredio rame.

Najefikasniji kod pobednika bio je malkolm Kazalon sa 18 poena, Marko Simonović je postigao 17, Petrušev i Cerovina po 14.

Kod Partizana Jaramaz 19, a Erik Mika koji je igrao samo prvo poluvreme 12 poena.

Mega će u finalu čekati boljeg iz duela Crvena zvezda – Borac. Crveno-beli vode u seriji 1-0, a drugi meč se igra u nedelju u Čačku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasile se Delije pred meč sa Partizanom

Crvena zvezda u sredu od 19 sati na svom stadionu dočekuje svog najećeg rivala ekipu Partizana. Meč dva...

POVEZANE OBJAVE