Otvoreno pismo rukovodstva ABA lige: Sezona koja je učvrstila temelje regionalnog takmičenja

Direktor ABA lige Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović uputili su otvoreno pismo javnosti nakon završene jubilarne sezone u regionalnom takmičenju.

Kmetović i Vojinović su se osvrnuli na sve teškoće i izazove sa kojima se liga suočavala i zahvalili svima koji su pomogli da problemi budu prevaziđeni.

Izuzetno teška sezona, obeležena pandemijom koronavirusa, je iza nas. Suočili smo se sa brojnim izazovima koji su pretili da nas odvedu u nepoznato i odvoje od košarke. Kada se porodica suočava sa problemima njeni članovi zajedno pokušavaju da ih reše, a tako je reagovala i ABA porodica.

Kada je bilo teško držali smo se zajedno i oslonili jedni na druge. Vodili su nas ljubav i strast prema košarci, a kada su drugi videli samo probleme mi smo se trudili da budemo još bolji. na taj način smo prebrodili sve teškoće i učvrstili temelje ABA lige.

Danas, nakon 284 utakmice u ABA ligi, ABA 2 ligi i U19 ABA ligi, želimo da zahvalimo svima koji su utkali sebe u jubilarnu 20. sezonu. Sezonu koja će biti upamćena po mnogim stvarima i koja košarku u regionu čini ponosnom. Intenzitet takmičenja, rivalitet i emocije nas uvek podsećaju zbog čega je ABA liga na ceni. Nadam se da ste bili inspirisani igrama timova i košarkaša, kao i fer-plejom koji je još jednom pokazao da košarka povezuje ljude na jedinstven način.

Na kraju, finalna serija nas je podsetila koliko su nam nedostajali navijači. Zdravlje i bezbednost ostaju naši glavni prioriteti, ali se nadamo da će uskoro doći trenutak kada će tribine ponovo biti ispunjene, stoji u pismu rukovodstva ABA lige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE