Održan Beogradski maraton: Pobeda Rumuna i Srpkinje

Održan je 34. Beogradski maraton.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je rumunski takmičar, Silviu Stojka, koji je stazu pretrčao za 2 časa, 34 minuta i 43 sekunde, drugi je bio Marko Ranković (2:37.15), dok je treći bio Grk Nikolaos Santis. U ženskoj konkurenciji prva je kroz cilj prošla Nevena Jovanović, inače pripadnica “kobri”, u vremenu 3 časa 12 minuta 27 sekundi.

Maraton je zbog pandemije održan bez dečjeg maratona i Trke zadovoljstva, a ukupno je učestvovalo oko 5.000 takmičara, 1.000 u maratonu i 4.000 u polumaratonu.

Usled propisanih epidemioloških mera, ali i preporuka organizatora, manji broj Beograđana, nego inače, pratio je uživo Beogradski maraton. Ipak, podrška maratoncima nije izostala, a za dobru atmosferu bili su zaduženi trubači i bubnjari koje je organizovalo UNIQA osiguranje, zvanično osiguranje svih učesnika Beogradskog maratona sedmu godinu zaredom.

Bubnjari su pravi ritam trkačima davali kod Brankovog mosta, ispred murala posvećenog Dragoljubu Đuričiću, velikom prijatelju Beogradskog maratona, koji je tu oslikan upravo na zahtev maratonaca, a čiju izradu je obezbedilo UNIQA osiguranje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Šerif: Jedva čekam proslavu titule!

Fudbaler Crvene zvezde Šerif Endiaje rekao je da jedva čeka proslavu 35. titule. - Veoma sam srećan zbog osvajanja...

POVEZANE OBJAVE