Peresov trijumf u Bakuu nakon prekida trke

Meksikanac Serhio Peres trijumfovao je na Velikoj nagradi Azerbejdžana u šampionatu Formule 1, koja je danas vožena u Bakuu.

Vozač Red Bula uspeo je da iskoristi probleme koje je imao Luis Hamilton, ali i veliki peh Maksa Ferštapena u finišu Trke. Naime, Ferštapenu je pukla guma, negde dva kruga pre kraja trke, koja je zatim prekinuta. Peres je na kraju došao do svoje druge pobede u karijeri.

Prekid trke je trajao oko pola sata, a kada je ona nastavljena Hamilton je krenuo u napad na Peresa, ali je napravio veliku grešku, koja ga je i ranije dosta koštala i tako je ostao bez bodova prvi put od trke u Austriji 2018. godine. Meksikanac se potom zadržao na čelu, ispred Fetela, koji je čak vodio nekoliko krugova u prvom delu trke, pošto je poslednji otišao u boks i sjajno se probio sa 11. mesta na startu.

Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel u Aston Martinu, a treće vozač Alfa Taurija Pjer Gasli. Na samom čelu generalnog plasmana nije bilo promena, pošto je Ferstapen ostao na 105 bodova, a Hamilton ima četiri manje. Serhio Peres je napredovao do trećeg mesta i sada ima 69.

Ovo je bila šesta trka u sezoni, a naredna se vozi 20. juna za Veliku nagradu Francuske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE