Prvi čovek UEFA opleo po gazdi Juventusa: ‘Taj čovek više ne postoji za mene. Mislio sam da smo prijatelji’

Predsednik Unije evropskih fudblaskih saveza (UEFA) Aleksander Čeferin ne želi oprostiti predsedniku Juventusa Andrei Anjeliju pokretanje Superlige.

Čeferin je kum Anjelijevom detetu, a prema rečima predsednika UEFA između njih više nema nikakvog kontakta i upravo njemu je ovaj Slovenac najviše zamerio pokretanje Superlige.

Otkrio je i to kako sve osnivače Superlige svrstava u tri kategorije, a da je Anjeli u prvoj.

– Taj čovek više ne postoji za mene. Mislio sam da smo prijatelji, ali mi je lagao sve do poslednjeg minuta i uveravao me da nemam o čemu da brinem, iako je dan ranije potpisao dokumente za pokretanje Superlige. U ovom slučaju začetnike ove lige mogu svrstati u tri kategorije. Anjeli je u prvoj, jer to je bilo lično, kazao je Čeferin pa nastavio:

– U drugu kategoriju svrstavam čelnike za koje sam mislio da smo bliski, a koji mi nisu unapred rekli šta planiraju. U trećoj su oni s kojima nisam imao bliske kontakte, njih ne krivim, ali će i oni snositi posledice svojih poteza.

Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem povukli su se odmah iz Superlige, Atletiko, Milan i Inter su to napravili u dva sledeća dana, a Real Madrid, Barselona i Juventus jedini su preostali od 12 osnivača Superlige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE